Pepenele românesc, la control pentru determinarea reziduurilor de pesticide

Pepenele românesc, la control pentru determinarea reziduurilor de pesticide
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2024

Autoritatea Națională Fitosanitară (ANF) va verifica pepenele românesc, începând de luni, 8 iulie, în cadrul unor acțiuni de control pentru determinarea reziduurilor de pesticide la legumele și fructele proaspete de sezon, în vederea respectării prevederilor legale în domeniu, a anunțat, duminică, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Astfel, până în 31 august a.c., numărul de probe care vor fi verificate va fi suplimentat cu 102, ajungându-se la un total de 186 probe de pepeni prelevate.

Urmărește-ne și pe Google News

"Ulterior acțiunii "Cireașa și Căpșuna" desfășurată în perioada 30 mai - 5 iulie, ANF va demara o nouă operațiune de control tematic numită "Pepenele românesc", care se va derula în perioada 8 iulie - 31 august. Numărul de probe prelevate prin Programul Național de Monitorizare (84 de probe) va fi suplimentat cu 102, ajungându-se la un total de 186 probe de pepeni prelevate, iar eșantioanele vor fi colectate atât din piețele bucureștene, cât și din fiecare reședință de județ, în vederea analizării acestora", a transmis MADR într-un comunicat.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Citiți mai mult pe Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
pepene
pesticide