Domeniile Ostrov - pierderi de 40% la strugurii de vin și de masă. Prețurile vinurilor poate crește

Domeniile Ostrov - pierderi de 40% la strugurii de vin și de masă. Prețurile vinurilor poate crește

Oana Belu, CEO Domeniile Ostrov

Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 14:32

Domeniile Ostrov anunță finalizarea campaniei de recoltare 2024 a strugurilor de masă, marcată de condiții meteorologice neobișnuite care au influențat semnificativ producția de struguri. În urma unei veri extrem de călduroase, urmată de ploi abundente, producția a fost redusă cu aproximativ 20-30% de anul trecut la strugurii de masă.

Recoltarea a început mai devreme, în august din cauza căldurii intense, iar condițiile meteorologice au determinat coacerea accelerată a strugurilor. Totuși, calitatea și gustul viitoarelor vinuri nu vor fi afectate. Ploile venite târziu au provocat crăparea boabelor de struguri, ceea ce a dus la o scădere semnificativă a producției. În această campanie s-au înregistrat pierderi de aproximativ 40% la strugurii de vin și de masă, iar prețurile vinurilor ar putea crește în viitorul apropiat.

Mărfurile din piețele românești s-au scumpit consistent. Cât a ajuns să coste o legătură de usturoi CITEȘTE ȘI Mărfurile din piețele românești s-au scumpit consistent. Cât a ajuns să coste o legătură de usturoi
Urmărește-ne și pe Google News

Soiul de struguri care a rezistat mai bine în aceste condiții a fost Cabernet Sauvignon, în timp ce Fetească Neagră și Pinot Noir au fost culese timpuriu, de aceea producția nu a fost atât de afectată. Soiul mai sensibil, Chardonnay, a suferit și el din cauza condițiilor meteorologice. Strugurii de masă au fost, de asemenea, afectați, dar sistemele de irigație au contribuit la menținerea unor niveluri minime de producție.

„Deși am întâmpinat provocări semnificative din cauza vremii extreme, perioadă lungă de secetă, gestionată pozitiv datorită sistemului de irigație prin picurare care acoperă integral suprafața cultivată. Suntem mândri de modul în care am gestionat recoltarea și am asigurat calitatea vinurilor noastre. Echipa noastră a depus eforturi considerabile pentru a menține standardele ridicate pe care clienții noștri le așteaptă. Rămânem dedicați în a oferi produse de excepție și suntem încrezători că, în ciuda dificultăților, vinurile Domeniile Ostrov vor continua să fie apreciate pe piață”, a declarat Oana Belu, CEO Domeniile Ostrov.

Pe piața vinurilor, Domeniile Ostrov a înregistrat o creștere de 10% a vânzărilor în prima jumătate a lui 2024 și se preconizează o creștere de 12% până la sfârșitul anului. Vânzările cantitative de vin în perioada 1 ianuarie – 31 august 2024 au ajuns la aproape 3 milioane de litri, reflectând cererea consistentă pentru produsele Domeniile Ostrov.

Domeniile Ostrov este un producător de vinuri situat în regiunea Dobrogea, România.

Domeniile Ostrov în 2023 a produs peste 10 milioane de litri de vin, ajungând la o cifră de afaceri de 50 milioane de lei.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
viewscnt
Afla mai multe despre
domeniile ostrov
struguri
vin