Comisia Europeană propune limite ale capturilor și cote pentru șprot și pentru calcan în Marea Neagră

Comisia Europeană propune limite ale capturilor și cote pentru șprot și pentru calcan în Marea Neagră
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 13:05

Comisia Europeană a adoptat propunerea privind posibilitățile de pescuit pentru 2025 în Marea Mediterană și în Marea Neagră, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

În ceea ce privește Marea Neagră, propunerea Comisiei include limite ale capturilor și cote pentru șprot și pentru calcan, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO OMV Petrom transmite un mesaj de pe platforma de foraj pentru gazele din Marea Neagră CITEȘTE ȘI VIDEO OMV Petrom transmite un mesaj de pe platforma de foraj pentru gazele din Marea Neagră
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În Marea Mediterană, Comisia propune implementarea în continuare a planului multianual pentru corifena comună, astfel cum a fost convenit în cadrul CGPM în 2023, și extinderea reducerilor treptate ale capturilor de pagel argintiu și de creveți de adâncime.

În Marea Adriatică, propunerea include implementarea planurilor multianuale ale CGPM pentru stocurile demersale și pentru stocurile de pești pelagici.

Potrivit Comisiei Europene, această propunere promovează gestionarea durabilă a stocurilor de pește din Marea Mediterană și din Marea Neagră și respectă angajamentele politice asumate în declarația MedFish4Ever și în Declarația de la Sofia.

Celelalte posibilități de pescuit vor fi propuse după ce apar rezultatele sesiunii anuale a Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană (CGPM) și după publicarea noilor avize științifice de către Comitetul științific, tehnic și economic pentru pescuit (CSTEP), preconizate pentru jumătatea lunii noiembrie.

Pe baza acestei propuneri și a altor propuneri viitoare ale Comisiei, Consiliul va stabili, pe 9 și pe 10 decembrie, alocarea posibilităților de pescuit. Regulamentul ar urma să se aplice de la 1 ianuarie 2025. 

viewscnt
Afla mai multe despre
marea neagră
pescuit
calcan