Ministerul Mediului a anunțat că proiectul de lege privind Codul Silvic a primit aviz favorabil de la Comisia pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților și va fi supus analizei Comisiei pentru agricultură precum și Comisiei juridice, înainte de a fi votat în Plenul Camerei Deputaților. Ministrul Mircea Fechet a declarat că este important să se dea un semnal românilor că le pasă de pădurile României și că doresc în continuare să protejeze fondul forestier național.
”Codul Silvic a primit aviz favorabil de la Comisia pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților, în urma dezbaterilor finale care au avut loc ieri după-amiază și astăzi, în Parlamentul României”, a anunțat ministerul.
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
28 noiembrie - Profit Financial.forum
”Este important să dăm un semnal românilor că ne pasă de pădurile României și că dorim în continuare să protejăm fondul forestier național. Ma bucur să constat că în forma aprobată cu uninamitate în cadrul Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic au fost preluate toate propunerile Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, au fost preluate mare parte din propunerile colegilor și din propunerile societății civile. Cred că avem în acest moment un proiect de Cod Silvic echilibrat, ținând cont și de nevoile industriei, ținând cont de nevoile proprietarilor de păduri, indiferent de forma de proprietate”, a precizat ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, potrivit News.ro.
După avizul favorabil al Comisiei pentru mediu, proiectul de Cod Silvic va fi supus analizei Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, precum și Comisiei juridice, de disciplină și imunități, înainte de a fi votat în Plenul Camerei Deputaților, precizează ministerul.
”Reamintim că noul Cod Silvic a fost elaborat plin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar din grupul de lucru care a scris acest Cod Silvic au făcut parte cadre universitare de la Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și specialiști de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea”, precizează instituția.