Barbu, Agricultură: vom finanța fiecare mie de metri pătrați cu legume cu obligativitatea ca 50% să fie tomate

Barbu, Agricultură: vom finanța fiecare mie de metri pătrați cu legume cu obligativitatea ca 50% să fie tomate
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 17:08

Ministerul Agriculturii va finanța de anul viitor, prin programele pentru susținerea cultivării legumelor în spații protejate, fiecare mie de metri pătrați, cu obligativitatea ca jumătate din suprafață să fie cu tomate, a declarat duminică, la Slatina, ministrul Florin Barbu, prezent la târgul de produse agroalimentare românești.

Ministrul a afirmat că prin această finanțare se încurajează dezvoltarea fermelor, astfel încât acestea să nu mai fie divizate în sere și solarii de 1.000 metri pătrați, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News

"De anul viitor, din discuțiile pe care le-am avut cu fermierii din bazinele legumicole din țară, vom finanța fiecare mie de metri pătrați, practic vom face o finanțare cu o obligativitate ca 50% să fie tomată, iar restul alte legume în spații protejate. Practic, finanțarea va fi undeva la 1.500 de euro pe fiecare mie de metri pătrați, ne dorim foarte mult ca fermele să se dezvolte și să nu mai fie divizate în sere și solarii de câte 1.000 de metri pătrați", a spus Florin Barbu.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Totodată, ministrul a menționat că pentru al doilea ciclu al Programului Tomata, care este în prezent în derulare, fermierii vor beneficia de un sprijin de 1.000 de euro pentru o suprafață cultivată cu legume în spații protejate de 1.000 de metri pătrați. În urma discuțiilor cu fermierii prezenți la târgul de produse agroalimentare de la Slatina, Florin Barbu a dat asigurări că Guvernul va finanța în continuare proiecte de susține a agriculturii și fermierilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul agriculturii
tomate
legume