KPMG: Astra mai are aproape 400.000 de polițe valide, peste așteptările inițiale. Jumătate sunt RCA

KPMG: Astra mai are aproape 400.000 de polițe valide, peste așteptările inițiale. Jumătate sunt RCA
scris 2 mar 2016

Portofoliul Astra Asigurări numără încă peste 397.000 de polițe valide. Această valoare este peste estimările inițiale ale lichidatorului, KPMG, care se aștepta, la finalul anului trecut, ca la începutul lui martie 2016 să mai fie valabile în jur de 300.000 de polițe.

Portofoliul de asigurări de proprietate a rămas și el substanțial, reprezentând 35% din total sau aproximativ 125.000 de polițe, arată datele KPMG, furnizate Profit.ro. Celelalte tipuri de asigurări sunt în scădere abruptă și vor ajunge la sub 10.000 pana la jumatatea lunii iunie 2016, mai arată lichidatorul. Numărul polițelor RCA încă valide se apropie de 200.000.

Urmărește-ne și pe Google News

Într-o analiză de la finalul anului trecut, consultată de Profit.ro, KPMG se aștepta ca portofoliul de RCA să mai măsoare doar puțin peste 120.000 de polițe, însă aprecia că în zona asigurărilor de locuință vor mai fi 175.000 de polițe.

KPMG, lichidatorul Astra Asigurări, a anunțat ieri că a conservat atât sistemele informatice ale companiei falimentare, cât și capitalul uman. Firma precizează că, de vineri, dosarele de daună noi vor fi instrumentate și lichidate de inspectorii Astra rămași în companie.

Lichidatorul înlătură astfel temerile că, începând cu data de 4 martie, nu ar mai avea cine să intrumenteze dosarele de daună ale Astra. De acest lucru se vor ocupa inspectorii de daună ai companiei în lichidare, păstrați pe posturi și după declararea falimentului. Cu alte cuvinte, șoferii păgubiți de asigurați ai Astra Asigrări sau clienții companiei care au suferit o daună se vor putea adresa foștilor angajați ai Astra pentru constatare.

Pe de altă parte, KPMG a confirmat că mizează în principal pe o valorificare a portofoliului prin transfer către un potențial investitor care să își asume inclusiv pasivele, adică eventualele daune. Lichidatorul precizează și că a încercat să conserve compania, inclusiv prin încheierea unor contracte noi de reasigurare.

În august 2015, ASF a decis să ridice licența Astra și să îi ceară falimentul pentru că majorările de capital solicitate nu au fost efectuate. Nevoia de capital suplimentar a fost atunci evaluată la peste 800 de milioane de lei.

În decembrie 2015, Tribunalul București a admis cererea ASF, a confirmat starea de faliment la Astra și a numit ca lichidator provizoriu KPMG Restructuring, fixând, totodată, și un calendar care trebuie respectat de debitoare, de creditori și de lichidator.

La momentul intrării în administrare specială, în februarie 2014, Astra era cea mai mare societate de asigurări din România, cu prime brute subscrise de 800 de milioane de lei, în 2013.
Când i-a fost cerut falimentul, Astra ocupa locul al treilea în piață și mai avea circa 1,8 milioane de clienți cu 2,5 milioane de polițe.

viewscnt
Afla mai multe despre
astra
kpmg
rca
portofoliu