EXCLUSIV Proprietarul lanțului de restaurante La Mama lansează extinderea și are referiri dure la unii muncitori străini: Trebuie întâi învățați să se spele pe mâini. Sunt dezastru. Pentru ei, a trăi cu un gândac e normal!

EXCLUSIV Proprietarul lanțului de restaurante La Mama lansează extinderea și are referiri dure la unii muncitori străini: Trebuie întâi învățați să se spele pe mâini. Sunt dezastru. Pentru ei, a trăi cu un gândac e normal!
scris 22 ian 2024

Lanțul La Mama, ce operează în prezent șase restaurante în București, își pregătește extinderea anul acesta. Compania, controlată de omul de afaceri Cătălin Mahu, a înregistrat anul trecut venituri cu 15% mai mari față de anul anterior.

„Anul acesta vom investi 2 milioane de euro în deschiderea de noi restaurante. Vrem să mai deschidem 2-3 restaurante în București. Am sfârșit anul trecut foarte bine, cu 15% mai mult decât în 2022”, spune, pentru Profit.ro, Cătălin Mahu, adăugând că piața de HoReCa a înregistrat însă o contracție pe fondul dificultăților economice actuale. 

Urmărește-ne și pe Google News
Tranzacție între danezi miliardari: 1.000 de hectare de pădure românească CITEȘTE ȘI Tranzacție între danezi miliardari: 1.000 de hectare de pădure românească

„2023 a fost un an de scădere pentru piața de HoReCa chiar dacă nouă ne-a fost bine - și spun asta din diversele discuții cu distribuitorii, toți au simțit o contracție în relația cu partenerii din HoReCa - iar eu cred că anul 2024 va fi un an de contracție”, spune acesta.

Compania are în prezent 200 de angajați, dintre care circa 10% sunt muncitori străini. Cătălin Mahu afirmă că, în continuare, industria de HoReCa se confruntă cu probleme de personal.

„Lipsa personalului duce la lipsa posibilității de dezvoltare. Dacă vrem să deschidem restaurante, ne va fi greu să găsim personal. Îl vom găsi într-un fel sau altul, inclusiv luând oameni din alte industrii și învățându-i să facă ce avem noi nevoie”, precizează proprietarul.

CONFIRMARE Tranzacție - Safety Broker a achiziționat portofoliul Globasig CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Tranzacție - Safety Broker a achiziționat portofoliul Globasig

Muncitorii străini, adaugă acesta, nu rezolvă însă problema lipsei forței de muncă.

„Nu mai vreau să angajez asiatici. În primul rând pentru că diferența civilizațională este enormă între noi și ei. Eu cred că am depășit momentul în care să trebuiască să învăț pe cineva să se spele pe mâini. Oamenii aceștia trebuie întâi învățați să se spele pe mâini. Sunt un dezastru. Pentru ei, a trăi cu un gândac e parte din viața lor normală!

I-am cazat pe acești oameni în locații scumpe doar pentru a fi sigur că nu există ploșnițe, gândaci - cu care ei nu au o treabă să trăiască, dar eu am. Și îmi dau seama că modul lor de a gândi este fundamental diferit de al nostru.

În plus, nici nu sunt mai ieftini sau mai muncitori. Eu cred în forța de muncă românească”, mai spune Cătălin Mahu.

viewscnt
Afla mai multe despre
la mama
cătălin mahu