Banca Mondială a publicat date confidențiale cu privire la finanțarea piețelor emergente

Banca Mondială a publicat date confidențiale cu privire la finanțarea piețelor emergente
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2024

Grupul Băncii Mondiale a dat publicității mai multe date confidențiale cu privire la finanțarea piețelor emergente, o decizie care potrivit instituției financiare poate ajuta la creșterea investițiilor în economiile emergente deoarece oferă investitorilor instrumentele de care au nevoie pentru a evalua mai bine riscurile, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Publicare acestor date are un singur obiectiv: creșterea capitalului din sectorul privat în economiile în curs de dezvoltare, pentru a majora impactul și a crea locuri de muncă", a declarat președintele Băncii Mondiale, Ajay Banga, arată Agerpres.

VIDEO Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi și-a lansat prima mașină electrică. Speră că nu va avea soarta Apple CITEȘTE ȘI VIDEO Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi și-a lansat prima mașină electrică. Speră că nu va avea soarta Apple

Datele statistice publicate joi oferă detalii cu privire la profilul de risc de credit al investițiilor în sectoarele public și privat din mai multe țări în curs de dezvoltare. Printre acestea se numără date care provin de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), divizia de creditare a Băncii Mondiale, precum și date statistice de la Corporația Financiară Internațională.

În ultimii ani, Banca Mondială și un grup de alte 24 bănci internaționale de dezvoltare au fost presate de investitori și bancheri, precum și de grupul țărilor bogate și al principalelor economii emergente, G20, să dezvăluie datele pe care le-au acumulat cu privire la datorii de pe piețele emergente cu o valoare de 1.500 miliarde de dolari, date care în prezent sunt depozitate la Luxemburg, la baza de date privind riscul piețelor emergente (GEM).

Criza datoriilor de pe piețele emergente a făcut și mai important acest subiect iar Ajay Banga a făcut din asta o prioritate, după ce în luna iunie a anului trecut a fost numit la conducerea Băncii Mondiale.

Trei platforme de inteligență artificială descentralizată se aliază și își unesc token-urile bazate pe blockchain CITEȘTE ȘI Trei platforme de inteligență artificială descentralizată se aliază și își unesc token-urile bazate pe blockchain

Oficialii de la Citigroup Inc., Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. și alte bănci susțin că accesul la astfel de date le va permite să își ajusteze calculele de risc, reducând decalajul între riscurile reale și cele percepute. În consecință, asta le va permite să ceară dobânzi mai mici atunci când acordă credite și posibil să ofere finanțare în locuri și pentru proiecte pe care altfel le-ar evita.

Aceleași date sunt utile și pentru agențiile de rating și ar putea ajuta la protejarea ratingurilor băncilor de dezvoltare multilaterale, pe măsură ce acestea sunt interesate să aloce mai mult capital pentru finanțarea dezvoltării sau a schimbărilor climatice. 

viewscnt
Afla mai multe despre
banca mondiala
bani