Amazon și-a spionat rivalii

Amazon și-a spionat rivalii
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 apr 2024

Angajații Amazon au „pozat” drept comercianți terți pentru a aduna informații de la Walmart, eBay și alți rivali ai gigantului american.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Vreme de aproape 10 ani, o întreprindere numită Big River Services International, cu sediul Seattle, s-a ocupat cu vânzarea de produse prin intermediul a diferite magazine, printre care  eBay, Shopify și Walmart.

Aceasta vindea produse sub mai multe branduri, precum Rapid Cascade și Svea Bliss, descriindu-se drept un grup de antreprenori, gânditori, marketeri, cu o pasiune pentru clienți.

Amazon Music testează un generator de playlist-uri bazat pe inteligență artificială CITEȘTE ȘI Amazon Music testează un generator de playlist-uri bazat pe inteligență artificială

Însă, în spatele acestei întreprinderi se ascundea o divizie secretă Amazon, care colecta informații de la rivalii companiei, arată o investigație publicată de Wall Street Journal.

Prin vânzările făcute pe platformele rivale, care se ridicau la aproximativ un milion de dolari pe an, aceasta urmărea politicile de prețuri, logistică și altele ale rivalilor Amazon.

Membrii Big River participau la conferințele organizate de rivalii Amazon, ascunzând faptul că, în realitate, lucrau pentru gigantul american.

Aceștia foloseau date de contact menite să le ascundă adevarata ocupație și erau special instruiți pentru a nu fi descoperiți.

Amazon este cea mai mare companie de comerț electronic din Statele Unite, fiind responsabilă de aproape 40% din toate bunurile online vândute aici.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
big river
ebay
shopify
walmart