Microsoft strică, din nou, conexiunile VPN din Windows

Microsoft strică, din nou, conexiunile VPN din Windows
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 mai 2024

Pentru a treia oară în ultimii ani, conexiunile VPN configurate în Windows nu mai funcționează normal, după un update lansat de Microsoft.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Cel mai recent update de securitate lansat de Microsoft pentru Windows, intitulat generic April 2024, afectează conexiunile VPN de pe mai multe versiuni ale sistemului de operare.

Compania explică într-un comunicat că, după instalarea update-ului April 2024, utilizatorii și companiile ar putea să se confrunte cu dificultăți în conectarea la VPN.

Safari va avea funcții de AI CITEȘTE ȘI Safari va avea funcții de AI

Microsoft spune că investighează problema, dar nu și ce anume a dus la această problemă, pe care nu o creează pentru prima oară. Update-urile Microsoft au mai creat probleme similare în urmă cu un an și în ianuarie 2022.

Compania nici nu oferă o soluție pentru reparare a problemei. Singura șansă pentru cei afectați este să dezinstaleze întregul pachet de update-uri, care duce automat la eliminarea mai multor patch-uri de securitate.

Sunt afectate de această problemă atât Windows 10 și Windows 11, cât și mai multe versiuni de Windows Server.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
vpn
windows