Prognoză: Temperaturi peste medie și în septembrie

Prognoză: Temperaturi peste medie și în septembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pe întreg teritoriul României, în următoarele patru săptămâni, iar regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor, conform prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), pentru perioada 26 august - 23 septembrie 2024.

Astfel, în săptămâna 26 august - 2 septembrie 2024, temperatura medie a aerului va avea avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, mai ales în regiunile vestice, iar precipitațiile vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, exceptând extremitatea de sud-est a teritoriului, unde se estimează a fi ușor excedentare, informează Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News

În săptămâna 2 - 9 septembrie 2024, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale în toate regiunile, în timp ce regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Estimările meteorologice pentru perioada 9 - 16 septembrie arată că mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această perioadă în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, posibil ușor deficitare în cele sud-vestice.

În ultima săptămână de prognoză - 16 - 23 septembrie 2024 - mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele normale pentru acest interval în toată țara. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării.

Estimările meteorologice pentru perioada 26 august - 23 septembrie 2024 sunt realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată - ECMWF, iar media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații este realizată comparativ cu media perioadei 2004 - 2023.

ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

viewscnt
Afla mai multe despre
anm
vremea
septembrie
temperaturi
meteo