China anunță exerciții militare cu Rusia în această lună

China anunță exerciții militare cu Rusia în această lună
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 sep 2024

China a anunțat luni exerciții militare comune cu Rusia în această lună, într-un semn de consolidare a legăturilor lor, ceea ce a făcut ca Beijingul să fie catalogat de NATO drept un „facilitator” al războiului Moscovei în Ucraina, relatează AFP.

Forțele navale și aeriene vor participa la exercițiile „North-Joint 2024” în și în jurul Mării Japoniei și Mării Ohoțk, în largul coastei ruse, a anunțat Ministerul chinez al Apărării într-un comunicat, potrivit News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

„Acest exercițiu vizează aprofundarea nivelului de cooperare strategică între armatele chineză și rusă și consolidarea capacității lor de a face față împreună amenințărilor la adresa securității”, a declarat ministerul.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Cei doi aliați vor trimite flote navale într-o patrulă maritimă comună, iar China va participa, de asemenea, la exercițiul strategic „Ocean-2024” al Rusiei, a adăugat comunicatul. Ministerul de la Beijing nu a dat o dată precisă pentru aceste manevre.

Roxana Mînzatu, propusă comisar european de Ciolacu, ar putea primi mandatul pentru muncă și drepturi sociale - surse CITEȘTE ȘI Roxana Mînzatu, propusă comisar european de Ciolacu, ar putea primi mandatul pentru muncă și drepturi sociale - surse

În luna iulie, cele două țări au organizat exerciții comune în apele și în spațiul aerian din jurul orașului Zhanjiang, un oraș din provincia Guangdong din sudul Chinei. Manevrele au avut loc în aceeași săptămână în care liderii NATO au avertizat că China „a devenit un facilitator decisiv” al invaziei Rusiei în Ucraina. În replică, Beijingul a avertizat alianța militară condusă de SUA în privința „oricărei tentative de confruntare”.

Rusia și China și-au intensificat cooperarea militară și economică în ultimii ani, ambele luptând împotriva „hegemoniei occidentale”, în special împotriva a ceea ce ele consideră a fi dominația SUA asupra afacerilor mondiale. Acestea au declarat un parteneriat „fără limite” cu puțin timp înainte ca Moscova să-și lanseze ofensiva în Ucraina în februarie 2022. Luna trecută, președintele rus Vladimir Putin a declarat că legăturile economice și comerciale dintre Rusia și China „dau rezultate” atunci când s-a întâlnit cu premierul chinez Li Qiang la Moscova.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
china
exercitii militare
razboi
ucraina