Ministerul Public vizează digitalizarea unor proceduri judiciare pentru a scurta durata urmăririi penale

Ministerul Public vizează digitalizarea unor proceduri judiciare pentru a scurta durata urmăririi penale
scris 25 oct 2020

Procurorul general al României, Gabriela Scutea, afirmă că Ministerul Public acționează pentru eficientizarea și scurtarea duratei urmăririi penale, prin digitalizarea unor proceduri judiciare și prin implementarea unor metodologii de lucru unitare la nivel național.

Cum au fost implementate marile proiecte de digitalizare în administrația publică locală, ce priorități au pe agendă autoritățile locale pentru continuarea procesului de digitalizare, ce progrese au fost făcute în privința plăților electronice de taxe, impozite și servicii publice, cum  ajută plățile electronice la debirocratizarea și simplificarea serviciilor publice la nivel local, în ce măsură se pot distribui la ora actuală ajutoarele  și beneficiile sociale prin mijloace electronice de plată, dar și ce inițiative și soluții smart există pentru mobilitate urbană și digitalizarea plăților în transportul public va fi anunțat la Videoconferința Profit.ro - Visa, pentru care detalii pot fi văzute AICI.

Gabriela Scutea a transmis duminică, un mesaj de Ziua Europeană a Justiției Civile, precizând că una dintre prioritățile activității parchetelor  o reprezintă creșterea gradului de transparență a procedurilor judiciare.

“În acest sens, una dintre prioritățile activității parchetelor o reprezintă creșterea gradului de transparență a procedurilor judiciare, pentru ca acestea să fie pe deplin accesibile cetățenilor și pentru a-i ajuta să fie mai bine informați asupra drepturilor lor. Pe aceeași direcție, Ministerul Public acționează pentru eficientizarea și scurtarea duratei urmăririi penale, prin digitalizarea unor proceduri judiciare și implementarea unor metodologii de lucru unitare la nivel național”, a declarat Gabriela Scutea.

Urmărește-ne și pe Google News
Cărțile electronice de identitate, un nou anunț - de când devin obligatorii. Vor fi eliberate de la o vârstă mai mică CITEȘTE ȘI Cărțile electronice de identitate, un nou anunț - de când devin obligatorii. Vor fi eliberate de la o vârstă mai mică

Ea a mai afirmat că provocările generate de actuala situație epidemiologică nu s-au încheiat și le-a transmis justițiabililor să aibă încredere în procurori.

“Provocările generate de actuala situație epidemiologică nu s-au încheiat. În această perioadă, este nevoie, mai mult ca oricând, de exigență și vigilență în respectarea regulilor, în aplicarea legii. Doresc să transmit justițiabililor să aibă încredere în procurori; Ministerul Public a mobilizat toate resursele instituționale pentru a-și îndeplini cu responsabilitate și profesionalism atribuțiile în această perioadă dificilă”, a mai afirmat procurorul general al României.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul public
parchet
urmarire penala