Economie

Rezervele valutare la BNR au scăzut cu 1,7 miliarde de euro în ultima lună - GRAFIC

Rezervele valutare la BNR au scăzut cu 1,7 miliarde de euro în ultima lună - GRAFIC

2 dec 2024

Rezervele valutare administrate de Banca Națională a României s-au redus în noiembrie cu 1,67 miliarde de euro, la 61,17 miliarde de euro. Scăderea nu poate fi explicată în totalitate prin plata unor datorii externe.

  • Comerțul internațional al României: China intră în primele 5 state din care aducem produse, Ungaria coboară în topul destinațiilor de export
    Comerțul internațional al României: China intră în primele 5 state din care aducem produse, Ungaria coboară în topul destinațiilor de export
    2 dec 2024

    Anul trecut exporturile și importurile României au cunoscut schimbări în privința principalilor parteneri comerciali. La exporturi, Franța a devansat Ungaria, urcând de pe locul 4 pe locul 3, iar Turcia a devansat Spania, urcând de pe locul 9 pe locul 8. În privința importurilor, Ungaria a devansat Bulgaria, urcând de pe locul 4 pe locul 3, China a devansat Bulgaria, urcând de pe locul 6 pe locul 5, bulgarii coborând de pe locul 3 pe locul 7 ca parteneri comerciali, potrivit datelor publicate de INS în Anuarul Statistic de comerț internațional.

  • Rata șomajului a scăzut
    Rata șomajului a scăzut
    2 dec 2024

    Rata șomajului, în luna octombrie 2024 a fost, în formă ajustată sezonier, de 5,4%, ȋn scădere cu 0,2 puncte procentuale față de cea ȋnregistrată ȋn luna septembrie, arată datele Institutului Național de Statistică (INS).

  • România - cel mai mare producător de gaze din UE de la începutul anului GRAFICE
    România - cel mai mare producător de gaze din UE de la începutul anului GRAFICE
    2 dec 2024

    România a fost în acest an cel mai mare producător de gaze din Uniunea Europeană, depășind Olanda în ceea ce privește extracțiile raportate în terajouli (TJ) pe baza Puterii Calorice Superioare (PCS). În primele 10 luni ale acestui an, producția din România a fost de aproape 299 mii TJ, în timp ce cea din Olanda de 270 mii TJ, arată date analizate de Profit.ro.

  • Pe Profit Insider: Vodafone câștigă în România
    Pe Profit Insider: Vodafone câștigă în România
    2 dec 2024

    Vodafone câștigă în România . Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

  • Pe Profit Insider: Investitor intră puternic pe piață
    Pe Profit Insider: Investitor intră puternic pe piață
    1 dec 2024

    Investitor intră puternic pe piață . Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

  • GRAFIC Cine contribuie și cine primește din bugetul UE. Unde stă România
    GRAFIC Cine contribuie și cine primește din bugetul UE. Unde stă România
    30 nov 2024

    Un număr de 9 state contribuie mai mult decât primesc de la UE. 18 sunt beneficiare nete. Unde este situată România?

  • Semnal - Intrarea roboților în fabrici a atins deja un record INFOGRAFICE
    Semnal - Intrarea roboților în fabrici a atins deja un record INFOGRAFICE
    30 nov 2024

    Adoptarea roboților în fabricile din întreaga lume continuă să crească într-un ritm foarte alert: Noua medie globală a densității roboților a atins deja un record, de 162 de unități la 10.000 de angajați, în 2023, fiind mai mult decât dublu față de numărul din urmă cu doar 7 ani (74 de unități), semnalează Federația Internațională de Robotică.

  • Producția mondială de vin cade la cel mai scăzut nivel din 1961
    Producția mondială de vin cade la cel mai scăzut nivel din 1961
    29 nov 2024

    Producția mondială de vin din 2024 ar urma să scadă la cel mai scăzut nivel din 1961, din cauza efectelor intemperiilor, și va înregistra o scădere de 2% față de anul și el slab 2023, potrivit estimărilor publicate vineri de Organizația Internațională a Viei și Vinului (OIV), citate de Le Figaro.

  • GRAFICE România ia cel mai scump împrumut din ultimul an și jumătate. Cresc și dobânzile interbancare
    GRAFICE România ia cel mai scump împrumut din ultimul an și jumătate. Cresc și dobânzile interbancare
    29 nov 2024

    Finanțele au împrumutat 500 de milioane de lei la cel mai ridicat randament de după mai 2023. În piața interbancară, ratele ROBOR și cele la tranzacțiile interbancare au crescut abrupt în ultima săptămână, ceea ce se transpune într-o dobândă mai mare la creditele acordate firmelor și populației.