Deplasarea în străinătate fără asigurare te costă 410 euro, în cazul unor probleme de sănătate

Deplasarea în străinătate fără asigurare te costă 410 euro, în cazul unor probleme de sănătate
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 2 sep 2015

Persoanele care se deplasează în afara țării fără o asigurare de călătorie plătesc, în cazul unor probleme de sănătate, o sumă medie de 410 euro, se arată într-un comunicat al Allianz-Țiriac Asigurări remis Profit.ro.

“Cu toate că, raportat la numărul clienților care dețin o asigurare de călătorie, ponderea celor care înregistrează probleme de sănătate în timpul călătoriilor în afara țării nu este atât de mare,  sumele pe care aceștia ar trebui să le plătească din propriul buzunar pentru rezolvarea respectivelor probleme sunt considerabile. Dacă nu ar deține o asigurare, aceștia ar trebui să plătească, în medie, în cazul unor probleme de sănătate în timpul călătoriilor, în jur de 410 euro”, se spune în comunicat.

Urmărește-ne și pe Google News

Datele asigurătorului arată că, zilnic, șase clienți Allianz-Țiriac au probleme de sănătate în timpul călătoriilor în străinătate, incidența daunelor fiind caracterizată de sezonalitate.

Astfel, cele mai multe probleme sunt înregistrate în lunile de vară, frecvența maximă în perioada 2013-2014 fiind atinsă, de exemplu, în august 2014, atunci când numărul asiguraților care au avut astfel de probleme a fost de patru ori mai mare decât media lunară. 

Statisticile companiei spun că majoritatea (circa 60%) celor care încheie polițe de asigurare de călătorie sunt persoanele care pleacă în vacanță, cea de-a doua mare pondere în portofoliul companiei fiind deținută de polițele încheiate de cei care se deplasează în scop de afaceri sau pleacă să muncească în străinătate. 

Clienții care înregistrează cele mai multe probleme de sănătate atunci când călătoresc în afara țării sunt cei cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani, segment cu o pondere de aproximativ 50% din totalul clienților Allianz-Țiriac care au avut astfel de probleme în perioada 2013-2014.

În cazul copiilor și tinerilor (persoane cu vârste sub 20 de ani), principalele probleme întâmpinate sunt infecțiile și îmbolnăvirile (de exemplu, infecții ale căilor respiratorii, otite, conjunctivite, gastroenterite).

Infecțiile reprezintă, de altfel, principala problemă cu care se confruntă în călătorii majoritatea clienților ce dețin o astfel de poliță de asigurare.

Allianz-Țiriac Asigurări a lansat, în luna august, o aplicație pentru telefonul mobil ce permite încheierea de asigurări medicale pentru călătorii în străinătate.

Aplicația poate fi descărcată gratuit din Google play sau App Store.

Clienții pot achiziționa polițele Voiaj (perioadă determinată) și Multitravel (valabilitate 12 luni), pe care le pot achita online, prin PayPal, primind apoi confirmarea de plată și valabilitate a asigurării tot online.

”Clienții care instalează aplicația Allianz-Țiriac pot încheia polița de asigurare și în drum spre aeroport, înainte de a pleca în călătorie, dacă până atunci au uitat să facă acest lucru. Lansarea acestei aplicații pentru telefoanele mobile se înscrie în strategia companiei de a deveni cât mai accesibilă pentru clienți. Sistemul de ofertare este de tip Fast Quote, ceea ce înseamnă că prin introducerea câtorva informații în sistem, utilizatorii pot vedea costul asigurării, pot alege acoperirile și au posibilitatea de a duce procesul până la capăt, prin încheierea și plata rapidă, digitală a poliței de asigurare, la orice oră, oriunde s-ar afla”, a afirmat directorul general al Allianz-Țiriac Asigurări, Remi Vrignaud.

Prin intermediul aplicației, clienții mai pot accesa și numerele de urgență pe care le pot apela în cazul în care dețin alte polițe de asigurare emise de Allianz-Țiriac (locuință, CASCO, RCA), sau pot apela call center-ul companiei, orice problemă ar avea.

Pentru o călătorie de 7 zile în Europa, un client cu vârsta de 37 de ani, care nu practică sporturi de agrement în timpul călătoriei, va plăti 39 lei pentru polița de asigurare Voiaj.

Allianz-Țiriac este cel mai mare asigurător local după nivelul primelor subscrise în 2014, cu subscrieri de 984,9 milioane de lei și o cotă de 12,2%, următoarele două locuri fiind ocupate de Omniasig și Astra.

Societatea este controlată de grupul german Allianz, prin Allianz New Europe Holding (Austria) - 52,16%, Vesano Trading Limited - 44,48%, societate controlată de omul de afaceri Ion Țiriac, Cristian Constantinescu - 2,73%, Gavril Mureșan - 0,32% și Ileana Cucoș - 0,31%.

viewscnt
Afla mai multe despre
allianz
polta
sanatate
aplicatie