Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 148,5 miliarde lei, la finalul lunii august 2024, în creștere cu 29,5% față de nivelul înregistrat la aceeași dată din 2023, potrivit statisticii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).
Deși nu sunt clare perspectivele de listare la BVB, acțiunile băncii comerciale maib, din Republica Moldova, ar urma să dea oportunitate investitorilor de portofoliu de a capta din avansul economic al unui stat care se află în proceduri de pre-aderare la Uniunea Europeană.
Profit.ro a scris, la începutul lunii septembrie, că Ministerul Finanțelor a revizuit ținta pentru împrumuturi în acest an.
Gabriel Avrămescu, prim-vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară(ASF), transmite că Autoritatea are un vechi parteneriat cu Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID) și anunță că sunt deja discuții cu Electrica pentru ca cei 3 milioane de clienți ai companiei să aibă acces facil la polița de asigurare.
Ministerul Finanțelor confirmă că s-a împrumutat pe piața financiară din Japonia și anunță că intenționeazã emiterea frecventã de obligațiuni Samurai în urma acestui debut de succes.
Banca Națională a României păstrează nivelurile curente ale dobânzilor, în linie cu așteptările celor mai multor analiști, care anticipau această mișcare din pricina presiunilor inflaționiste venite din creșterea accelerată a creditului de consum și a salariilor, precum și din derapajul fiscal. BNR se așteaptă acum ca inflația la finele anului să fie peste nivelul de 4% pe care îl prognoza în august.
Începând de luni, 7 octombrie, românii pot investi în titluri de stat TEZAUR cu maturitãți de 1,3 sau 5 ani, cu dobânzi anuale avantajoase de 5,85%, 6,60%, respectiv 7%.
Banca Națională a României (BNR) a anunțat vineri un curs de referință de 4,9766 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9763 lei înregistrat joi.
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 5,55%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
Revolut cere companiei Meta să contribuie la restituirea sumelor pierdute de victimele fraudelor facilitate de platformele sale, indicând că recentul anunț privind acceptul de a partaja date și informații cu instituțiile bancare britanice este insuficient pentru a controla fenomenul global al fraudelor și scam-urilor.