Excedentul de lichiditate înregistrat de sectorul bancar în raport cu Banca Națională a României a urcat în septembrie, după o scădere în luna precedentă, și se menține la un nivel ridicat din perspectivă istorică, însă sub recordul atins la începutul anului. Banii în exces au dus la scăderea dobânzilor din piață spre nivelul facilității de depozit.
Curtea de Apel București l-a achitat pe Radu Frîncu, fost șef al asigurătorului de stat EximAsig Romania (Compania de Asigurări Reasigurări Exim România - CARE Romania), pentru acuzațiile abuz în serviciu și uz de fals în formă continuată, sentința magistraților fiind definitivă, potrivit datelor analizate de Profit.ro.
Banca Națională a României (BNR) a anunțat marți un curs de referință de 4,9771 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9770 lei înregistrat luni.
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 5,55%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
Românii au împrumutat Statul cu 980,6 milioane de lei prin Fidelis de octombrie 2024, până luni seara. Vineri (11 octombrie) este ultima zi în care se mai poate subscrie.
Revolut continuă să crească în mod rapid numărul de clienți în România și ar putea depăși în curând Banca Transilvania la acest capitol. Din decembrie, Revolut va opera în România printr-o sucursală locală, parte din strategia companiei de a deschide sucursale în țările în care operează, explică Antoine Le Nel, directorul responsabil cu creșterea și marketingul, membru în comitetul executiv al companiei. Revolut urmărește să-și crească nu doar portofoliul de conturi, ci și să intre mai adânc în piața creditelor, dominată de băncile tradiționale.
Banca Națională a României (BNR) a anunțat luni un curs de referință de 4,9770 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9766 lei înregistrat vineri.
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 5,55%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
Pilonul 2 de pensii a ajuns la active nete administrate în valoare de 150 miliarde lei (30 miliarde euro), dintre care aproape o treime este prezentat ca fiind câștigul net adus de investiții.
Românii pot investi în titluri de stat TEZAUR cu maturități de 1,3 sau 5 ani, cu dobânzi anuale neimpozabile de 5,85%, 6,60%, respectiv 7%. Peste 240.000 de persoane au investit peste 12 miliarde lei în cadrul celor 10 emisiuni derulate anul acesta.