Calitatea berii germane este pusă sub semnul întrebării, un erbicid a fost detectat în 14 mărci importante

Calitatea berii germane este pusă sub semnul întrebării, un erbicid a fost detectat în 14 mărci importante
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 feb 2016

Calitatea berii germane este pusă sub semnul întrebării, după ce o asociație ecologistă a anunțat că a descoperit urme de erbicid în 14 dintre cele mai populare mărci de bere din țară, relatează Reuters.

Reprezentanții industriei și Guvernului au încercat să minimalizeze importanța raportului publicat de Institutul pentru Mediu din Munchen, care ar putea fi lovitură grea pentru reputația țării ca producător important de bere, conform news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit studiului realizat de Institutul pentru Mediu din Munchen, în produsele celor mai vândute 14 mărci de bere din Germania a fost detectat peste 0,1 micrograme de glifosat, un erbicid utilizat pe scară globală din anii ’70. Nivelul maxim permis este de 0,1 micrograme în litrul de apă.

Berea Hasseroeder, produsă în landul Saxonia-Anhalt, din estul țării, conține cel mai ridicat nivel - 29,74 microgram de glifosat pe litru. Cel mai scăzut nivel, 0,46 micrograme pe litru, a fost detectat în berea Augustiner, produsă la Munchen.

Potrivit institutului de la Munchen, producătorii de bere nu monitorizează sufficient de atent ingredientele primite.

Trei studenți ai universității Standford au creat un algoritm care îți spune cât poți să bei fără să îți pierzi cunoștința CITEȘTE ȘI Trei studenți ai universității Standford au creat un algoritm care îți spune cât poți să bei fără să îți pierzi cunoștința

Asociația berarilor Brauer-Bund a transmis, într-un comunicat, că studiul a fost făcut pe un număr mic de eșantioane, iar rezultatele nu sunt credibile.

La rândul său, Institutul Federal pentru Evaluarea Riscurilor a dat asigurări că nivelul de erbicid detectat nu reprezintă un pericol pentru sănătate.

“Un adult ar trebui să bea în jur de 1.000 de litri pe bere pe zi pentru a ingesta o cantitate suficient de mare încât să îi afecteze sănătatea”, se arată într-un comunicat.

Potrivit Reinheitsgebot, legea germană a purității – una dintre cele mai vechi legi de siguranță alimentară din lume, impusă în urmă cu 500 de ani – berarii trebuie să folosească numai malț, hamei, drojdie și apă.

Uniunea Europeană analizează în present dacă să prelungească sau nu autorizația pentru glifosat. Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că substanța poate fi cancerigenă, dar Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară a negat această ipoteză.

Germania este cel mai mare producător de bere din Europa, cu peste 5.000 de mărci diferite.

viewscnt
Afla mai multe despre
bere
germania
calitate