Sabb, grup înființat în Suedia în 1937, cu activități în industria de apărare și securitate, va deschide un birou la București.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit insider
Saab este unul dintre principalii furnizori de sisteme navale complexe, atât de suprafață, cât și de adâncime. Din 1947 până în 1990 a fost societatea-mamă a producătorului de automobile Saab Automobile.
Între anii 1968 și 1995, compania s-a aflat într-o fuziune cu producătorul de vehicule comerciale Scania-Vabis, cunoscut sub numele de Saab-Scania. Cele două companii s-au separat în 1995, la inițiativa Investor AB. Atât Saab, cât și Scania folosesc astăzi aceeași siglă.
CITEȘTE ȘI Familia Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, semnează o nouă tranzacție imobiliară - cumpără un teren al Romexpo cu aproape 5 milioane de euroSuedezii au fost interesați să modernizeze fregatele Regele Ferdinand și Regina Maria, contract de peste 180 milioane de euro.
În România, Saab a fost unul dintre ofertanții înscriși la primul termen al licitației pentru modernizarea fregatelor Regele Ferdinand și Regina Maria, contract de 838 milioane de lei, însă nu a fost selectat anul trecut în lista pentru etapa a doua. Procedura nu a fost încheiată până acum, termenul de valabilitate al ofertelor fiind deja expirat, deși în sistemul SEAP procedura apare în continuare ca fiind în desfășurare.
Saab a mai fost, în trecut, în cursa pentru achiziția de avioane de vânătoare multirol pentru Forțele Aeriene Române. Avionul produs de SAAB, JAS 39 Gripen a concurat cu modelul Eurofighter Typhoon și cu F-16, ultimul avand câștig de cauză.