Autoritățile estoniene au cerut cetățenilor să se pregătească pentru retragerea țării din sistemul energetic unificat BRELL, care unește Belarus, Rusia, Estonia, Lituania și Letonia.
Sute de cutremure au avut loc în ultimele zile în zona maritimă din jurul insulei Santorini.
Într-un interviu acordat ziarului „Neue Zürcher Zeitung”, premierul ungar Viktor Orbán, considerat calul troian al Rusiei în UE și NATO, l-a lăudat pe Vladimir Putin și a criticat UE. El a susținut că dictatorul rus ar fi de încredere, deși Rusia a invadat Ucraina și a declanșat o criză regională.
Livrările de gaze rusești prin conducta TurkStream către Europa au crescut cu 26,7% în ianuarie 2025 față de ianuarie 2024, ceea ce reprezintă un maxim istoric, potrivit Rador Radio România.Printre clienții de bază ai Rusiei se numără Ungaria, condusă de Viktor Orban, considerat calul troian al Rusiei în UE și NATO.
Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind organizarea în acest an a unui concurs muzical internațional, denumit 'Intervision', după ce Rusia a fost exclusă de la Eurovision din cauza ofensivei sale militare în Ucraina, informează AFP.
Potrivit Ministerului Culturii și Turismului din Turcia, în intervalul ianuarie-decembrie 2024 țara a găzduit 1.173.358 de turiști români. Cu 18.52% mai mulți turiști față de 2023 (990.005).
Piraeus Financial Holdings, unul din cei patru mari creditori eleni, este în negocieri cu firma de private equity CVC Capital Partners pentru a achiziționa compania de asigurări National Insurance din Grecia, a anunțat directorul general al Piraeus, Christos Megalou, transmite Reuters.
Premierul ungar Viktor Orban constată într-un interviu publicat în cotidianul elvețian Neue Zürcher Zeitung apariția unei ordini mondiale multipolare, critică Uniunea Europeană pentru 'slăbiciunea' și 'ipocrizia' sa și apreciază că președintele american Donald Trump oferă ocazia de a crea un nou echilibru în geopolitică, a consemnat MTI.
Autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol au decis să taie accesul la electricitate pentru activitățile de blockchain, care permit minarea de criptomonede în regiune, scrie Newsmaker. Decizia a fost luată pe 31 ianuarie 2025, „pentru a asigura o utilizare rațională a gazului natural și a altor resurse energetice în contextul crizei energetice”.
O anchetă a Departamentului de Justiție al SUA a descoperit că Rusia a transferat miliarde de dolari prin intermediul băncilor americane către Turcia în 2022, folosind proiectul centralei nucleare Akkuyu ca acoperire pentru a se sustrage sancțiunilor, relatează Wall Street Journal (WSJ), potrivit The Kyiv Independent.