Un startup cu o soluție fără pesticide împotriva ploșnițelor primește finanțare de 4 milioane euro

Un startup cu o soluție fără pesticide împotriva ploșnițelor primește finanțare de 4 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iun 2024

Startup-ul finlandez Valpas, care propune o soluție de înlăturare a ploșnițelor cu ajutorul dispozitivelor IoT (Internet of Things) și inteligenței artificiale, a obținut 4 milioane EUR într-o rundă de finanțare de tip seed, potrivit Tech.eu.

Runda de finanțare a fost condusă de fondul de investiții Zenith VC, axat pe startup-uri nordice care rezolvă probleme întâmpinate de afaceri, alături de alte firme de capital de risc, arată StartUp.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Polonia își pregătește un aeroport gigant CITEȘTE ȘI Polonia își pregătește un aeroport gigant
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Investiția va fi folosită în principal pentru a crește producția tehnologiei, dar și pentru a construi parteneriate cheie cu platforme sau agenți de rezervare a călătoriilor.

Ideea startup-ului constă în picioare de pat inteligente, cu un design unic, care atrag ploșnițele înainte de a infecta camerele de hotel și, implicit, pe cei cazați.

Aplicația web mobilă Valpas, cu tehnologie IoT și inteligență artificială, oferă funcția de recunoaștere a imaginilor pentru a identifica și elimina dăunătorii. Soluția este lipsită de orice fel de substanțe chimice.

Firma susține că lucrează deja cu peste 300 de hoteluri din peste 40 de destinații din Europa, Mexic și Japonia.

Startup-ul Valpas a fost fondat în anul 2017, în Helsinki, de către Martim Gois, Vertti Sarimaa, Aleksi Jokela și Matti Parkkila. Gois a întâmpinat probleme cu ploșnițele în timp ce călătorea, iar acest lucru l-a determinat să fie frustrat de impactul asupra mediului al pesticidelor utilizate pentru combaterea dăunătorilor, potrivit site-ului oficial.

Cum arată problema ploșnițelor din hoteluri în lume

Hotelurile contribuie la răspândirea plosnițelor, o cameră fiind infectată la fiecare 33, lucru care reprezintă pierderi de 15 miliarde EUR anual pentru industria ospitalității. Ploșnițele călătoresc în bagaje, infestează camerele rapid și se răspândesc ulterior.

Produsele pe bază de pesticide devin ineficiente și dăunătoare pentru mediu, iar ploșnițele sunt pe cale să devină imune, potrivit sursei citate.

viewscnt
Afla mai multe despre
ploșnițe
pesticide