SmartBill, cu grupul norvegian Visma proaspăt acționariar, își crește afacerile

SmartBill, cu grupul norvegian Visma proaspăt acționariar, își crește afacerile

Fondatorii Smartbill

scris 23 ian 2020

Platforma SmartBill, furnizor de soluții pentru automatizarea proceselor, transferul de date și emiterea de documente, a înregistrat anul trecut o creștere a cifrei de afaceri cu aproape 45%, consolidându-și în același timp profitul cu peste 900.000 de lei, față de anul 2018.

În 2018, firma care operează platforma, Intelligent IT din Sibiu, a avut afaceri de 10,5 milioane lei și un profit net de 237.486 lei.

Urmărește-ne și pe Google News

Cel mai important eveniment al anului trecut îl reprezintă intrarea Visma în acționariatul companiei. Grupul norvegian Visma, evaluat la peste 8 miliarde de euro, a intrat în acționariatul SmartBill, preluând jumătate din companie.

Fondatorii, Ioana Hasan, Radu Hasan și Mircea Căpățînă, păstrează controlul, ocupându-se în continuare de dezvoltarea afacerii. Fondurile Catalyst Romania și Gecad Ventures, care au investit în februarie 2016 1 milion de euro în SmartBill, rămân de asemenea în companie. La fel a decis și Lucian Todea, investitor de tip angel, intrat în companie în 2013.

În 2016, SmartBill a beneficiat de o investiție de 1 milion de euro din partea fondurilor de investiții Catalyst România și Gecad Ventures,  care au preluat printr-o operațiune de majorare de capital peste 30% din părțile sociale.

EXCLUSIV Dagesh Group construiește un complex rezidențial în centrul Bucureștiului, proiect inițiat înainte de criză CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dagesh Group construiește un complex rezidențial în centrul Bucureștiului, proiect inițiat înainte de criză

Principalii factori care au determinat această evoluție a cifrei de afaceri sunt inclusiv structura pieței, care se află în creștere și manifestă un apetit tot mai ridicat pentru soluțiile cloud. Adopția de servicii software este în continuă creștere, iar reprezentanții SmartBill estimează că acest proces va accelera în 2020.

Cele mai mari venituri au fost generate de Versiunile de Facturare și Gestiune + Facturare, iar serviciul de Gestiune capătă o pondere din ce în ce mai mare.

Pentru anul 2020, asociații companiei se așteaptă la o creștere de aproximativ 40%, dar și la o maturizare a produselor existente, o consolidare a ecosistemului SmartBill și, în același timp, a echipei din cadrul companiei.

În cursul acestui an, SmartBill va lansa o facilitate prin care conturile SmartBill se vor putea conecta între ele, astfel că transferul de date și documente între toți utilizatorii să fie făcut automat.

Serviciile SmartBill sunt utilizate, in prezent, de circa 65.000 de clienți, cu aproximativ 2 milioane de documente emise lunar, în valoare de 4 miliarde de euro pe an.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartbill. visma
contabilitate