Povestea antreprenoarelor care au transformat o idee de business într-o inițiativă de solidaritate

Povestea antreprenoarelor care au transformat o idee de business într-o inițiativă de solidaritate
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2020

#solidaritate4mind este inițiativa unor antreprenoare care au decis să conecteze gratuit companiile cu specialiștii în psihoterapie și coaching pentru asigurarea echilibrului mintal și emoțional al angajaților pe perioada crizei COVID-19.

Cele trei partenere, Andreea Belenes, Eliza Stoica și Adina Pintea, cu experiență atât în antreprenoriat cât și în corporație, au identificat cu puțin timp înainte de a începe criza COVID-19 o oportunitate în zona de beneficii extra salariale, centrată pe sănătatea mintală la locul de muncă și au pus la punct un plan de a aborda această piață folosindu-se de experiența lor acumulată în cercetare de piață, design thinking, inovație, IT, marketing și vânzări.

Urmărește-ne și pe Google News
Virgil Popescu: Economia are o contracție de 30-40% CITEȘTE ȘI Virgil Popescu: Economia are o contracție de 30-40%

Pandemia le-a determinat să amâne implementarea ideii de business și să transforme planul pe care îl aveau, păstrând însă rolul de ‘conector’ între angajații companiilor partenere și specialiștii în psihoterapie și coaching.

„Conștiente de importanța oferirii de către companii a suportului emoțional pentru angajați, ni s-a părut firesc să le dăm o mână de ajutor în această perioadă. De aceea am început să strângem rapid o rețea de specialiști voluntari pentru a-i pune în legătură cu cei care au nevoie de sprijin specializat. În doar o săptămână de la lansarea apelului nostru, ni s-au alăturat câteva zeci de specialiști inimoși și entuziaști – toți profesioniști licențiați și experimentați - dispuși să ofere cel puțin o sesiune gratuită angajaților pe perioada stării de urgență.

Imediat după lansarea comunității de specialiști 4mind, am primit solicitări din partea angajatorilor aflați în căutare de soluții prin care să ofere suport psihologic angajaților. Cererile primite atât de rapid ne-au confirmat încă o dată nevoia de suport emoțional, precum și accelerarea acesteia în vremurile complicate pe care le experimentăm cu toții.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă companiilor să se asigure că planul lor adresează sănătatea mintală și consecințele apariției cazurilor de COVID-19 la locul de muncă sau în comunitate, și să ofere informații și suport. De aceea considerăm că, acum mai mult ca oricând, companiile au nevoie să își demonstreze grija față de angajați. Iar oferirea beneficiului 4mind le va ajuta să crească siguranța emoțională și încrederea acestora în companie.”

Primele companii care au apelat la #solidaritate4mind activează în domeniile IT, oferă servicii de tip callcenter sau furnizează echipamente. Astfel, rețeaua de specialiști 4mind este deja la dispoziția a câtorva mii de angajați, atât din București cât și din alte orașe mari din România.
Pe site-ul 4mind.ro, angajații pot căuta în mod confidențial profesioniști din domeniul sănătății mintale și își pot stabili o sesiune individuală de consiliere gratuită.

Companiile interesate pot lua legătura cu 4mind prin email sau pe site. Comunitatea 4mind poate acoperi în prezent cererile oricărei companii, indiferent de numărul de angajați al acesteia iar numărul voluntarilor care se alătură acestei inițiative continuă să crească în fiecare zi. Oferirea unei sesiuni gratuite per angajat pe perioada stării de urgență nu implică nici un contract sau plată, activitatea 4mind și a comunității de specialiști fiind in totalitate pro bono.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
#solidaritate4mind
covid-19.