SUA impun noi restricții pentru exporturile de tehnologie avansată, în conformitate cu partenerii internaționali

SUA impun noi restricții pentru exporturile de tehnologie avansată, în conformitate cu partenerii internaționali
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2024

Statele Unite au publicat noi măsuri de control privind exporturile de tehnologie avansată, inclusiv pentru calculatoarele cuantice, în conformitate cu restricțiile impuse de partenerii internaționali, transmite Reuters.

Pe lângă produsele de calcul cuantic, controalele vor afecta echipamentele pentru producerea semiconductorilor avansați, articolele de fabricație aditivă pentru a produce componente metalice și tehnologia GAAFET (gate all-around field-effect tranzistor), potrivit postării Federal Register.

Urmărește-ne și pe Google News
Digi lansează un mesaj de atenționare către clienți CITEȘTE ȘI Digi lansează un mesaj de atenționare către clienți
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

”Acțiunea de astăzi asigură că controalele noastre naționale ale exporturilor țin pasul cu tehnologiile care evoluează rapid și sunt mai eficiente atunci când lucrăm în comun cu parteneri internaționali”, a declarat un oficial al Departamentului pentru Comerț, Alan Estevez, într-un comunicat.

Mai multe țări, inclusiv Regatul Unit, au impus deja controale similare și se așteaptă să facă și altele, scrie News.ro.

”Cele mai semnificative controale sunt cele privind calculatoarele cuantice și tehnologia aferentă. Au cerințe noi de raportare pentru noii angajați străini care lucrează la dezvoltarea computerelor cuantice în SUA”, a spus avocatul comercial de la Washington, Kevin Wolf.

Wolf a mai remarcat că controalele GAAFET nu se vor aplica proiectării circuitului integrat mai larg, ci doar producției arhitecturii GAAFET.

GAAFET este o arhitectură de cip de ultimă oră care ajută la îmbunătățirea performanței cipului și reduce consumul de energie.

Acțiunile Raiffeisen din Rusia, înghețate CITEȘTE ȘI Acțiunile Raiffeisen din Rusia, înghețate

Celia Merzbacher, director executiv al Quantum Economic Development Consortium (QED-C), a spus că Statele Unite încearcă să atingă un echilibru cu regulile forței de muncă, dar că acestea ar putea afecta deciziile de angajare, chiar dacă sunt doar cerințe de raportare.

Guvernul recunoaște ”importanța expertizei în domeniul cuantic și cât de mică este oferta de talente, precum și nevoia de a fi deschis pentru a atrage talente de top să lucreze la firmele din SUA”, a spus Merzbacher.

Dar, a spus ea, companiile mici ar putea decide, ”nu vrem să fim nevoiți să înțelegem această raportare. Vom angaja doar cetățeni americani... și apoi se limitează și nu profităm de talente care ar putea fi incredibil de utile.”

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
tehnologie