Samsung vede un profit de 15 ori mai mare

Samsung vede un profit de 15 ori mai mare
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 18:11

Samsung se așteaptă să obțină, în al doilea trimestru, un profit de 15 ori mai mare decât estima anterior. Performanța se datorează dezvoltării AI și scumpirii cipurilor necesare în acest sector.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Samsung, care este cel mai mare producător de cipuri de memorie, telefoane și televizoare din lume, a estimat că profitul său operațional a crescut la 7,54 miliarde de dolari, în trimestrul încheiat la 30 iunie, de la 485 de milioane de dolari cu un an mai devreme. Conform analiștilor, acest trimestru a fost cel mai profitabil din 2022 încoace. Cifrele exacte vor fi prezentate pe 31 iulie, arată BiziDay.

OpenAI a ascuns un incident de securitate CITEȘTE ȘI OpenAI a ascuns un incident de securitate

Pe lângă prețurile mai mari ale cipurilor, profitul peste așteptări este, cel mai probabil, determinat și de rezolvarea problemelor Samsung legate de stocurile de cipuri. Analiștii arată că valoarea inventarului său de cipuri a revenit în parametri optimi, după ce anterior scăzuse.

Divizia-cheie de semiconductori a Samsung a înregistrat, conform estimărilor actuale, al doilea profit trimestrial consecutiv, îmbunătățindu-se față de primul trimestru, deoarece prețurile cipurilor de memorie au crescut constant de la jumătatea anului 2022 până la sfârșitul anului 2023.

Potrivit analiștilor, în al doilea trimestru din 2024, prețurile cipurilor de memorie au crescut cu 13% – 18% față de trimestrul precedent, pentru cipurile DRAM, utilizate în crearea diverselor dispozitive și cu 15% – 20% pentru cipurile NAND Flash, folosite pentru stocarea datelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
ai