Microsoft a declarat că va licenția jocul video ”Call of Duty” (CoD) al Activision Blizzard către Sony pentru 10 ani, pentru a răspunde preocupărilor ridicate de Marea Britanie cu privire la preluarea sa de 69 de miliarde de dolari a producătorului de jocuri, conform unui document publicat de autoritatea de reglementare, transmite Reuters.
Microsoft a încheiat luna trecută o înțelegere similară cu platforma de jocuri a Nvidia, în funcție de obținerea acceptului pentru achiziția mult contestată, scrie News.ro.
Președintele Microsoft, Brad Smith, a spus că speră ca rivalul Sony, care s-a opus ferm preluării, va lua în considerare să facă același tip de tranzacție.
Autoritatea pentru Concurență și Piețe (CMA) din Marea Britanie a declarat în februarie că acordul ar putea slăbi rivalitatea dintre Xbox-ul Microsoft și PlayStation-ul Sony și ar putea înăbuși concurența în jocurile în cloud.
Aceasta a sugerat că ar putea fi necesare remedii structurale pentru a atenua preocupările sale, inclusiv cesionarea afacerii asociate cu ”Call of Duty”.
Sony, în răspunsul său la constatările CMA, a declarat că pachetul de remedii îi protejează pe toți jucătorii CoD din Marea Britanie și oferă beneficii substanțiale consumatorilor și dezvoltatorilor.
”Microsoft propune un pachet de remedii de licențiere care (i) garantează paritatea între platformele PlayStation și Xbox în ceea ce privește CoD și (ii) asigură disponibilitatea largă a CoD și a altor titluri Activision pentru serviciile de jocuri în cloud”, a spus Microsoft în documentul publicat. miercuri.
Compania consideră că au fost îndeplinite criteriile pentru ca CMA să ia în considerare remedii comportamentale, cum ar fi cele oferite.
Sony, în propria sa declarație către CMA, a respins propunerile Microsoft, spunând că singura modalitate de a menține concurența în console și jocuri în cloud este blocarea tranzacției sau propunereaa unui remediu structural, cum ar fi ca Microsoft să vândă CoD.
Cea mai mare preluare efectuatăre vreodată în domeniul jocurilor video, anunțată în ianuarie anul trecut, se confruntă cu obiecțiii ale autorităților de reglementare din Statele Unite și în Europa.
Analiștii se așteaptă ca Microsoft să obțină aprobarea antitrust a UE prin oferta sa de acorduri de licențiere către rivali, au declarat trei persoane familiare cu chestiunea pentru Reuters, la începutul acestei luni, ajutând compania să depășească un obstacol major.
CMA se va pronunța asupra acordului pe 22 aprilie.