Grupul Alphabet, compania-mamă a Google, are o nouă directoare financiară

Grupul Alphabet, compania-mamă a Google, are o nouă directoare financiară

Anat Ashkenazi

Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2024

Directoarea financiară a companiei farmaceutice americane Eli Lilly, Anat Ashkenazi, va deveni nua directoare financiară a grupului Alphabet, din 31 iulie, a anunțat compania-mamă a Google, la aproape un an după ce Alphabet a anunțat pentru prima dată că actualul CFO Ruth Porat va trece într-un nou rol, de președinte și director de investiții, transmite CNBC.

Ashkenazi a avut o carieră de 23 de ani la Eli Lilly, companie care a confirmat plecarea ei.

Urmărește-ne și pe Google News
Operatorul prin cablu TV al Orange Romania a tăiat din pierderi, dar afacerile au scăzut CITEȘTE ȘI Operatorul prin cablu TV al Orange Romania a tăiat din pierderi, dar afacerile au scăzut
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

”Suntem foarte încântați că am găsit un CFO atât de puternic, cu un istoric de concentrare strategică pe investiții pe termen lung pentru a alimenta inovarea și creșterea”, a declarat CEO-ul Alphabet, Sundar Pichai, într-un comunicat.

Ashkenazi s-a alăturat Eli Lilly în 2001 și este CFO din 2021. Ea va continua să lucreze în comitetul executiv al companiei farmaceutice până la plecarea ei.

Anterior, ea a ocupat funcția de CFO pentru mai multe dintre domeniile de afaceri globale ale companiei, ajutând la gestionarea veniturilor extraordinare din medicamentele pentru slăbit și diabet ale Eli Lilly.

Porat a avut o carieră de aproape trei decenii ca bancher de investiții la Morgan Stanley, culminând ca CFO, înainte de a se alătura Google în 2015. Ea a ajutat Google să devină una dintre cele mai valoroase companii din lume, inclusiv în timp ce compania s-a luptat recent cu amenințări variind de la cursa inteligenței artificiale la investigații antitrust.

Schimbările din conducere au fost de mult în lucru. Google a anunțat pentru prima dată în 2023 că Porat va demisiona și de atunci a lansat un proces de căutare a unui înlocuitor.

Unitatea financiară a Google s-a confruntat și cu alte schimbări în ultimele luni. Porat a anunțat la începutul acestui an că Google își va restructura unitatea financiară, deoarece compania a făcut eforturi pentru a favoriza investițiile în AI, a relatat anterior CNBC, cu disponibilizări și relocari care ar avea impact asupra echipelor din întreaga lume.

Un fost inginer de la Meta dă în judecată compania, reclamând că a fost concediat în legătură cu gestionarea conținuturilor referitoare la Gaza CITEȘTE ȘI Un fost inginer de la Meta dă în judecată compania, reclamând că a fost concediat în legătură cu gestionarea conținuturilor referitoare la Gaza

Alți directori de top ai companiei includ directorul pentru afaceri Philipp Schindler, directorul Google pentru cercetare Prabhakar Raghavan și CEO-ul pentru servicii cloud al Google Thomas Kurian.

”Vechea gardă” a Google a trecut și prin alte schimbări, a detaliat anterior CNBC. CEO-ul YouTube Susan Wojcicki, fostul director de afaceri Robert Kyncl și autoritatea în AI Geoffrey Hinton, foarte respectat, se numără printre cei care au plecat sau și-au anunțat plecarea din 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
eli lilly
anat ashkenazi
alphabet