Digi caută un nou aliat pentru a-și lansa rețeaua mobilă în Spania, având aproape totul pregătit. Negocierile au început deja cu una dintre cele mai mari companii

Digi caută un nou aliat pentru a-și lansa rețeaua mobilă în Spania, având aproape totul pregătit. Negocierile au început deja cu una dintre cele mai mari companii
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 apr 2024

Digi caută un nou aliat pentru a-și lansa rețeaua mobilă în Spania, având aproape totul pregătit pentru a-și îndeplini acest obiectiv.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Mai întâi a fost achiziționarea frecvenței de 60 MHz de la MásMóvil și Orange pentru ca fuziunea cu MásOrange să poată fi finalizată. Apoi, a venit rândul să vândă o parte din rețeaua sa de fibră optică în Spania în schimbul a 750 de milioane de euro și, acum, caută un nou aliat pentru a-și desfășura rețeaua mobilă, relatează adslzone.

Nou CFO la Orange România CITEȘTE ȘI Nou CFO la Orange România

Operatorul român a mers pas cu pas pentru a-și îndeplini ideea de a lansa în sfârșit propria rețea de telefonie mobilă în Spania. Prin urmare, a apărut un nou posibil acord între Digi și Cellnex, este relatat. Negocierile între ambele companii au început deja, idee cu care este citat și Marco Patuano, CEO al Cellnex Telecom.

Cellnex Telecom este o companie spaniolă de infrastructură și servicii de telecomunicații fără fir, cu până la 135.000 de turnuri în toată Europa. 

Cellnex Telecom a avut venituri de 3,499 miliarde de euro în 2022 și un EBITDA de 2,6 miliarde de euro. La sfârșitul anului 2022 avea 3.018 angajați.

Pentru anul trecut, veniturile au depășit 4 miliarde euro, cu EBITDA de 3 miliarde euro.

Digi Spain Telecom S.L.U. („Digi Spania”), filiala din Spania a Societății, a încheiat recent un contract de vânzare a unei rețele de fibră optică de acces la domiciliu („FTTH”) în 12 provincii din Spania.

Digi Spain Telecom S.L.U. („Digi Spania”), filiala din Spania a Societății, a încheiat un contract de vânzare a unei rețele de fibră optică de acces la domiciliu („FTTH”) în 12 provincii din Spania.

viewscnt
Afla mai multe despre
digi spania
fibra optica