Vaticanul a lansat luni noi servicii bazate pe inteligență artificială (AI) pentru Bazilica Sfântul Petru, care permit accesul virtual la comorile arhitecturale renascentiste, precum și tururi optimizate pentru vizitatori, informează Reuters.
Aplicația de comunicare securizată Signal anunță mai multe funcții dedicate apelurilor video, care ar trebui să crească semnificativ funcționalitatea acestora.
Gigantul american Apple se pregătește să intre pe piața camerele video pe bază de IP, cu un produs pe care va începe să-l producă în 2026, conform analistului chinez Ming-Chi Kuo.
Apple anunță o colaborare cu nu mai puțin de 15 linii aeriene, care vor permite folosirea aplicației Find My și a rețelei de localizare cu același nume pentru a permite clienților să-și găsească bagajele rătăcite.
În 2023, industria dezvoltatoare de jocuri video din România a înregistrat o cifră de afaceri de 317 milioane de euro, o cifră ce reflectă succesul susținut al acestui sector în România. Deși suma reprezintă o ușoară scădere față de 2022, datorită unor diverși factori globali, cifra de afaceri totală este la un nivel triplu față de acum 10 ani. La nivel global, veniturile din industria jocurilor au ajuns la 183,9 miliarde de dolari în 2023.
Guvernul japonez va propune un plan în valoare de 65 de miliarde de dolari pentru a stimula industria locală de cipuri, grație subvențiilor și altor instrumente de asistență financiară pe o perioadă care se întinde pe "mai mulți ani", potrivit unui proiect de document consultat luni de Reuters.
Primele șapte propuneri pentru fabricile de Inteligență Artificială (IA) au fost depuse conform reglementărilor întreprinderii comune EuroHPC, care gestionează apelul lansat în septembrie.
Statele Unite au ordonat Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) să oprească livrările de cipuri avansate pentru clienții chinezi, folosite frecvent în aplicații de inteligență artificială, conform unei surse apropiate situației, citate de Reuters.
Editorul de text din Windows va beneficia de o funcție de inteligență artificială, care-i va permite să ajute utilizatorii cu rescrierea textelor.
Considerând că utilizatorii nu sunt interesați să facă update-uri software la televizoare la fel de frecvent precum este cazul smartphone-urilor, Google ar putea lansa update-urile de Android TV o dată la doi ani.