Robinhood lansează transferuri de criptomonede în Europa în timp ce impulsionează expansiunea în străinătate

Robinhood lansează transferuri de criptomonede în Europa în timp ce impulsionează expansiunea în străinătate
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 12:02

Platforma de investiții pentru persoane fizice Robinhood a anunțat că oferă clienților din Europa posibilitatea de a transfera criptomonede în și din aplicația sa, extinzându-și capacitățile de produs în regiune, pe măsură ce continuă expansiunea internațională, transmite CNBC.

Într-o postare pe blog, compania a spus că va permite clienților din Uniunea Europeană să depună și să retragă peste 20 de monede digitale prin intermediul platformei sale, inclusiv bitcoin, ethereum, solana și moneda USD, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Conferința Profit E-commerce, Profit.ro - Cristian Pelivan, ARMO: De la 1 ianuarie e obligatoriu CNP pe factură. Nu e legal. Formularul e-Factura trebuie schimbat CITEȘTE ȘI Conferința Profit E-commerce, Profit.ro - Cristian Pelivan, ARMO: De la 1 ianuarie e obligatoriu CNP pe factură. Nu e legal. Formularul e-Factura trebuie schimbat
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

”Mișcarea oferă în mod eficient utilizatorilor europeni ai Robinhood capacitatea de a ”auto-gestiona” active – ceea ce înseamnă că, în loc să vă încredințați criptomoneda unei platforme terțe, puteți, în schimb, să preluați proprietatea asupra acesteia într-un portofel deținut în întregime, în care se află fondurile dumneavoastră”, a spus compania.

În decembrie anul trecut, Robinhood și-a lansat pentru prima dată serviciul său de tranzacționare cripto, Robinhood Crypto, în UE.

Serviciul le-a permis utilizatorilor să cumpere și să vândă criptomonede, dar nu să le mute departe de platformă, fie către o altă platformă terță parte, fie către propriul portofel cu auto-gestionare.

Johann Kerbrat, directorul general al diviziei de cripto a Robinhood, a declarat pentru CNBC că în opinia sa UE are potențialul de a deveni o piață atractivă pentru monedele digitale, datorită reglementărilor prietenoase cu criptomonedele adoptate de bloc.

”UE poate deveni o piață foarte atractivă anul viitor”, a spus Kerbrat într-un interviu. El a subliniat regulamentul de referință al UE privind piețele de cripto-active (MiCA), care stabilește reguli armonizate pentru sectorul cripto în toate cele 27 de state membre ale blocului.

Odată ce MiCA va fi pe deplin în vigoare, a spus Kerbrat, fiecare țară din UE va intra sub același regim unificat.

FOTO SUV-ul Leapmotor C10, lansat în România cu prețuri mult mai mari decât în Franța și Italia CITEȘTE ȘI FOTO SUV-ul Leapmotor C10, lansat în România cu prețuri mult mai mari decât în Franța și Italia

”În ceea ce privește piața totală adresabilă, [UE] este la fel de mare ca și SUA”, a spus el pentru CNBC, adăugând: ”Este cu siguranță o piață interesantă pentru noi”.

Robinhood a adăugat că, pentru o perioadă limitată de timp, compania va oferi clienților europeni posibilitatea de a obține înapoi 1% din valoarea jetoanelor depuse pe platforma sa sub forma criptomonedei echivalente pe care o transferă în Robinhood.

Robinhood lansează noi funcții în UE într-un moment în care firmele cripto din SUA se luptă cu autoritățile de reglementare acasă.

În SUA, Comisia pentru bursă și valori mobiliare (SEC) a dat în judecată mai multe companii, inclusiv Coinbase, Binance și Ripple, pentru pretenții că toate tranzacționează cu titluri neînregistrate.

Fiecare dintre platforme a contestat acuzațiile SEC, stipulând că jetoanele comercializate și vândute pe platformele lor nu se califică drept valori mobiliare care ar trebui înregistrate la agenție.

viewscnt
Afla mai multe despre
robinhood
criptomonede