Zi de deprecieri la BVB. Volumele susținute tot de acțiunile bancare

Zi de deprecieri la BVB. Volumele susținute tot de acțiunile bancare

Sursa foto: Whyframeshot / dreamstime.com

scris 29 iul 2020

Într-un context neconcludent pe bursele mature, piața de acțiuni de la București a pierdut în medie cu puțin peste 0,4%. Cele mai tranzacționate 3 acțiuni au fost din zona bancară, inclusiv titlurile Erste, care sunt listate doar secundar la BVB.

Bursa românească a consemnat o sesiune în nota slabă a perioadei de vară, în care rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 28,77 milioane lei (5,95 milioane euro). Ordinele de cumpărare au avut consistență slabă și într-un peisaj în care finalul sesiunii asiatice a regăsit contractele futures pentru indicele Dow Jones Average Industrial de la New York într-o zonă de minime locale, iar sesiunea europeană a fost dominată de nehotărâre: -0,10% pentru indicele Euro Stoxx 50, +0,04% pentru indicele FTSE100 de la Londra, +0,60% pentru indicele CAC40 de la Paris, -0,10% pentru indicele DAX30 din Germania, +0,06% pentru indicele WIG20 de la Varșovia, +0,47% pentru indicele BUX de la Budapesta și -0,05% pentru indicele PX de la Praga.

Urmărește-ne și pe Google News

La București, tedința a fost chiar negativă, piața fiind trasă în jos de declinul de 0,95% al titlurilor Băncii Transilvania (TLV), care au închis la prețul de 2,0800 lei/acțiune o ședință în care au cumulat schimburi de 7,95 milioane lei. Titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au pierdut, de asemenea, 0,34%, prețul de închidere fiind de 11,88 lei/acțiune, într-o zi cu transferuri de 4,33 milioane lei. Amplitudinea deprecierii a fost mult mai mare, -2,61%, pentru titlurile grupului bancar austriac Erste (EBS), deținătorul BCR, și care au adunat volume echivalente cu 3,97 milioane lei.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Managerul Lăptăria cu Caimac: Venim pe bursă în septembrie-octombrie, ne lansăm în Italia și Luxemburg. Sticlă în România - misiune imposibilă. România să copieze Italia CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Managerul Lăptăria cu Caimac: Venim pe bursă în septembrie-octombrie, ne lansăm în Italia și Luxemburg. Sticlă în România - misiune imposibilă. România să copieze Italia

Tendința negativă s-a resimțit și la nivelul indicilor. Astfel, indicele compozit BET Plus a suferit un recul de 0,42% și indicele reprezentativ BET a coborât cu 0,43%, până la nivelul de 8.576,36 puncte. Sub aspect tehnic, mișcarea de astăzi apare ca  respingere din retragerea Fibonacci de 50,00% aplicabilă scăderii din martie, recunscută de piață ca parametru valid și semnalată de Profit.ro încă din primăvară.

Zi de deprecieri la BVB. Volumele susținute tot de acțiunile bancare

Bursa de Valori București a consumat și evenimente interne. Astfel, pe contrasens față de restul pieței, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au crescut cu 1,21%, până la prețul de 1,2550 lei/acțiune, pe transferuri de 3,09 milioane lei în ziua în care emitentul a notificat piața că a primit avizul de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru derularea în perioada 4 august – 9 septembrie a unei oferte publice de răscumpărare pentru un număr de 220,00 milioane de acțiuni, reprezentând 2,89% din totalul titlurilor. Prețul de 1,3900 lei/acțiune al operațiunii de piață, superior cu 12,09% închiderii de vineri, a avut puterea de a tracta cotația în piața reglementată, dar nu a adus apreciere pentru indicele financiar BET-FI. Acesta s-a depreciat cu 0,51%, până la nivelul de 42.271,38 puncte.

ULTIMA ORĂ Dines s-a decis - anunță când scoate UiPath la bursă. Primul unicorn înființat de antreprenori români este impulsionat de COVID CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Dines s-a decis - anunță când scoate UiPath la bursă. Primul unicorn înființat de antreprenori români este impulsionat de COVID

Indicele energetic BET-NG a subperformat pieței cu un declin de 0,85%, fiind tras în jos de scăderea de 1,82% a titlurilor Romgaz Mediaș (SNG), până la prețul de 29,60 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,12 milioane lei, în ziua în care piața a avut revelația că societatea a fost detronată de OMV Petrom (SNP) din poziția de cel mai mare producător de gaze naturale din România.

Titlurile respectivei companii au coborât cu 0,32%, până la prețul de 0,3140 lei/acțiune, pe o activitate de 1,32 milioane lei, rezistând remarcabil în ziua în anunțului privind prăbușirea cu 74% a profitului net în trimestrul al 2-lea și prima pierdere trimestrială de pe segmentul Upstream de la privatizare.

La același capitol energetic, titlurile Electrica (EL) au staționat la prețul de 10,75 lei/acțiune, pe al 5-lea rulaj al zilei, de 2,45 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
electrica