THR Marea Neagră, companie din portofoliul fostei SIF Transilvania, organizează la finalul acestei luni licitații pentru vânzarea unor unități hoteliere, cele mai multe în stațiunea Eforie Nord.
La lansarea programului de privatizare în masă de la jumătatea anilor ’90, o mare parte a unităților hoteliere și de alimentație publică deținute de statul socialist au fost incluse în portofoliul a ceea ce avea să devină SIF Transilvania (SIF3). Societatea, acum denumită Transilvania Investments Alliance (TRANSI), vrea să încheie o parte din acest capitol și să vândă cel puțin o parte din deținerile sale de pe litoral.
Consiliul de Administrație al companiei THR Marea Neagră (EFO), de asemenea, listată la Bursa de Valori București, și unde Transilvania Investments are o participație de 78,62% din acțiuni, a decis organizarea unor licitații publice în perioada 25-31 ianuarie, caietele de sarcini fiind disponibile începând de astăzi la sediul societății sau în format electronic.
CITEȘTE ȘI GRAFIC Explozie de preț pentru acțiunile Conpet. Pot merge mai sus? Repere tehnice de tranzacționareJumătate din unitățile puse în vânzare sunt în stațiunea Eforie Nord, respectiv complexul hotelier Venus hotelul Jupiter, complexul hotelier Brad-Bran-Bega, Grup Gospodaresc Eforie si Ateliere și complexul hotelier Diana.
Din învecinata Eforie Sud sunt scoase la licitație complexul hotelier Capitol, complexul hotelier Măgura și Băi Reci nămol. Din stațiunea Saturn potențialii investitori pot cumpăra restaurantul Pelican, dar și un teren liber cu suprafață de aproximativ 21.000 de metri pătrați. Grup Gospodaresc Jupiter din stațiunea cu același nume este, de asemenea, oferit spre vânzare.
CITEȘTE ȘI GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile BiofarmAprobarea pentru vânzare a fost dată de acționarii THR Marea Neagră într-o AGA de la sfârșitul lunii noiembrie, însă în decembrie societatea punea spre închiriere 6 unități hoteliere, între care și complexul hotelier Brad-Bran-Bega, din Eforie Nord.
Compania a realizat anul trecut venituri totale din exploatare de 49,95 milioane lei, în urcare cu 18,22% față de cele de 42,25 milioane lei din exercițiul financiar precedent și un rezultat net global de 3,43 milioane lei, cu 25,11% mai mic decât cel de 4,58 milioane lei obținut în 2020. Raportarea de la 9 luini din acest an indică, însă, o pierdere de 6,83 milioane lei.
La BVB, acțiunile THR Marea Neagră se tranzacționează pe volume foarte mici și la ultimul preț de închidere de 0,2400 lei/acțiune capitalizarea de piață a companiei este de 138,24 milioane lei (28,02 milioane euro).