Romcarbon cumpără masiv acțiuni la Premier Energy

Romcarbon cumpără masiv acțiuni la Premier Energy

Sursa foto: Nikkytok | Dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2024

Compania Romcarbon, lider în piața românească a reciclărilor de mase plastice, a cumpărat acțiuni la Premier Energy în valoare totală de până la 1,6 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Profit.ro a anunțat anterior că încă din a 3-a zi a operațiunii de piață care premerge listarea furnizorului de electricitate Premier Energy, emitentul a atras suprasubscriere pentru acțiunile puse în vânzare către investitorii individuali.

În sistemul Bursei de Valori București s-au cumulat  peste 7.500 de ordine ale investitorilor de retail în oferta publică de listare derulată de Premier Energy (PE) exprimând opțiuni pentru un număr de 12,50 milioane titluri. Plasate la prețul maxim de 21,50 lei/acțiune al coridorului ofertei, acestea au o valoare agregată de 268,75 milioane lei (54,01 milioane euro).

Fondul Proprietatea taie masiv rezervele legale și este în măsură să distribuie dividende speciale CITEȘTE ȘI Fondul Proprietatea taie masiv rezervele legale și este în măsură să distribuie dividende speciale

Aceasta înseamnă că tranșa de retail are deja un nivel de suprasubscriere, încă dinaintea sfârșitului acestei zile, ultima în care investitorii individuali mai beneficiază de discountul de 5% specificat în prospectul ofertei.

Investitorii sunt atrași de evaluarea pentru un nivel al indicatorului P/E ce raportează prețul de piață la câștigul corporației care ar fi de 6-7, în funcție de variabilele reprezentate de prețul de închidere al ofertei și numărul de acțiuni nou emise.

Raiffeisen Bank România – profit de 390 milioane lei în primul trimestru. Tranzacții cu 25% mai mari prin utilizarea cardurilor băncii CITEȘTE ȘI Raiffeisen Bank România – profit de 390 milioane lei în primul trimestru. Tranzacții cu 25% mai mari prin utilizarea cardurilor băncii

În cadrul operațiunii de piață sunt puse în vânzare 25,00 de milioane de acțiuni nou-emise, ce pot fi majorate 30,00 milioane titluri, la care se adaugă 6,25 milioane de acțiuni existente ale acționarului majoritar, ce pot fi majorate până la 7,50 milioane titluri.

Cu opțiunea de supraalocare „greenshoe”pentru un număr de 4,69 milioane titluri, oferta se poate ridica până la 907 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
premier energy
bursa
bvb