Bursele europene au scăzut, trase în jos de înrăutățirea încrederii pe Wall Street

Bursele europene au scăzut, trase în jos de înrăutățirea încrederii pe Wall Street
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 08:44

Bursele europene au scăzut, influențate negativ de înrăutățirea încrederii investitorilor de pe Wall Street, la începutul săptămânii, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Indicele paneuropean Stoxx 600 a scăzut cu 0,3%,  sectoarele majore având evoluții divergente, scrie News.ro.

Rompetrol Rafinare a retehnologizat o instalație din rafinăria Petromidia cu aproape 10 milioane de dolari CITEȘTE ȘI Rompetrol Rafinare a retehnologizat o instalație din rafinăria Petromidia cu aproape 10 milioane de dolari

Acțiunile industriale au scăzut cu 1,7%, în timp ce titlurile companiilor de petrol și gaze au crescut cu 0,44% și cele din sectorul sănătății cu 0,8%.

Acțiunile Novo Nordisk au crescut cu 4% după ce compania a declarat că tratamentul său pentru slăbire Wegovy a fost aprobat în China pentru gestionarea greutății pe termen lung.

Acțiunile Zealand Pharma, care își dezvoltă propriul medicament pentru pierderea în greutate, au crescut, de asemenea, cu 8,8%.

Între timp, acțiunile Airbus au scăzut cu 9,65% marți, după ce compania a declarat că își reduce obiectivele pentru 2024, inclusiv livrările de avioane și câștigurile.

Investitorii din Statele Unite au vândut luni acțiuni ale companiilor Big Tech din SUA, în favoarea unor sectoare precum cel bancar și cel energetic.

Acțiunile gigantului producător de cipuri Nvidia au scăzut pentru a treia sesiune consecutivă.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,89%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,58% și FTSE 100 al bursei din Londracu 0,41%. Indicele italian FTSE MIB a coborât cu 0,38% și IBEX 35, al bursei din Madrid, a scăzut cu 0,48%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni