Bursele europene au închis în scădere, după date privind stagnarea inflației în zona euro

Bursele europene au închis în scădere, după date privind stagnarea inflației în zona euro
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 08:12

Acțiunile europene au încheiat tranzacțiile în scădere, în timp ce participanții de pe piață au evaluat cele mai recente date privind inflația din zona euro, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

După o sesiune pozitivă de luni, indicele regional Stoxx 600 și-a reluat declinul de săptămâna trecută, scrie News.ro.

Tesla depășește așteptările grație reducerilor de prețuri CITEȘTE ȘI Tesla depășește așteptările grație reducerilor de prețuri

Indicele paneuropean a închis în scădere cu aproximativ 0,4%. Indicele FTSE 100 din Marea Britanie a scăzut cu 0,6%, Dax din Germania cu 0,7% și Cac 40 din Franța cu 0,3%. Indicele IBEX 35 din Spania a condus scăderile, cu un declin de 1,3%.

Cele mai multe sectoare au fost în roșu, cu acțiunile companiilor de asigurări în declin cu 1,6%, în timp ce componenta companiilor de petrol și gaze a crescut cu 0,55%.

Inflația totală din zona euro a încetinit la 2,5% în iunie, a anunțat agenția de statistică a Uniunii Europene, Eurostat, fiind în conformitate cu așteptările economiștilor chestionați de Reuters.

Cu toate acestea, cifrele urmărite cu atenție pentru inflația de bază și cea a serviciilor au rămas încăpățânat de ridicate, menținându-se la 2,9%, respectiv 4,1%.

Estimările din piața financiară sugerează că BCE va reduce ratele cu 0,25 de puncte procentuale de încă două până la sfârșitul anului, potrivit datelor LSEG.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni