Bursele europene au închis în creștere, pe baza datelor privind inflația din SUA

Bursele europene au închis în creștere, pe baza datelor privind inflația din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mai 2024

Bursele europene au încheiat tranzacțiile în creștere, în timp ce investitorii globali au analizat date privind inflația din SUA, care au fost sub așteptări, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în creștere cu 0,6%, majoritatea sectoarelor și burselor majore fiind în teritoriu pozitiv, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Tranzacții de peste 10 milioane lei pentru fiecare din acțiunile de pe podium CITEȘTE ȘI Tranzacții de peste 10 milioane lei pentru fiecare din acțiunile de pe podium
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Acțiunile companiilor de utilități au condus câștigurile, cu o creștere cu 1,7%, în timp ce acțiunile companiilor de petrol și gaze au scăzut cu 0,9%.

Acțiunile băncii olandeze ABN Amro au scăzut cu 6%, în ciuda raportării unei creșteri de 29% a profitului net în primul trimestru.

De asemenea, banca germană Commerzbank a raportat o creștere peste așteptări, cu 29%, a profitului net din primul trimestru, acțiunile avansând cu 5%.

Titlurile Burberry a scăzut cu 6%, deoarece a avertizat despre o perspectivă ”provocatoare” pentru prima jumătate a acestui an, după o scădere cu 34% a profitului operațional anual în 2023.

Alte acțiuni ale unor companii producătoare de bunuri de lux au scăzut, Kering pierzând 0,7% și LVMH 0,4%.

GRAFIC Profitul net al Cemacon, controlată de fondatorii Dedeman, se prăbușește. Prima tendință negativă într-un ciclu multianual de creștere CITEȘTE ȘI GRAFIC Profitul net al Cemacon, controlată de fondatorii Dedeman, se prăbușește. Prima tendință negativă într-un ciclu multianual de creștere

În SUA, indicele prețurilor de consum din aprilie – indicatorul preferat al Rezervei Federale privind inflația– a crescut cu 0,3% pentru luna aprilie, ușor sub prognoza de 0,4% a economiștilor intervievați de Dow Jones. Indicele a crescut cu 3,4% de la an la an, în conformitate cu așteptările.

Indicele german DAX a urcat cu 0,82%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,17%, iar FTSE 100, al bursei din Londra, a crescut cu 0,21%. Indicele italian FTSE MIB a avansat cu 0,61%, în timp ce IBEX 35, al bursei din Madrid, a crescut cu 1,1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni