Bursele europene au închis în creștere, continuând evoluția pozitivă de săptămâna trecută; acțiunile companiilor de apărare au scăzut

Bursele europene au închis în creștere, continuând evoluția pozitivă de săptămâna trecută; acțiunile companiilor de apărare au scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 aug 2024

Acțiunile europene au închis în creștere, continuând evoluția pozitivă la începutul noii săptămâni de tranzacționare, după ce piețele globale s-au redresat săptămâna trecută, dar titlurile companiilor de apărare au scăzut din cauza informațiilor că Germania ar putea opri ajutorul militar către Ucraina, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,64%, toate sectoarele și bursele majore tranzacționându-se în verde, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
SIPEX Company, la cel mai bun semestru din istorie CITEȘTE ȘI SIPEX Company, la cel mai bun semestru din istorie
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Acțiunile din minerit și comerțul cu amănuntul au condus câștigurile, avansând cu 1,98% și, respectiv, 1,57%.

Acțiunile Rheinmetall au scăzut cu până la 5% la un moment dat, din cauza informațiilor că Germania ar putea opri noul ajutor militar pentru Ucraina, corectând ulterior declinul la 1,9%, în timp ce alte acțiuni ale unor companii de apărare, inclusiv BAE Systems și Kongsberg Grupp au scăzut și ele.

Acțiunile companiei daneze de biotehnologie Zealand Pharma au scăzut, de asemenea, cu 4,42%, după ce CEO-ul Adam Steensberg a declarat săptămâna trecută că caută un mare partener farmaceutic care să ajute la introducerea pe piață a medicamentului său pentru slăbit.

Piețele europene sau închis vinerea trecută în creștere, rotunjind o săptămână câștigătoare pentru acțiunile globale, după agitația și volatilitatea recente ale pieței.

Indicele german DAX a urcat cu 0,58%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,7%, iar FTSE 100, al bursei din Londra, cu 0,55%. Indicele italian FTSE MIB a crescut cu 0,68% și IBEX 35, al bursei din Madrid, cu 1,4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni