Acțiunile companiei chineze de vehicule electrice Xpeng au crescut cu 6% după lansarea mașinii sale de serie Mona

Acțiunile companiei chineze de vehicule electrice Xpeng au crescut cu 6% după lansarea mașinii sale de serie Mona
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2024

Acțiunile Xpeng au crescut cu 6% după lansarea mașinii sale de serie Mona, cu prețuri începând de la 16.812 de dolari, cu mult sub cele ale automobilului Model 3 al Tesla, transmite CNBC.

Producătorul auto chinez a declarat că comenzile pentru coupe-ul electric Mona M03 au depășit 10.000 de unități la doar 52 de minute după lansarea oficială a mașinii la Beijing.

Urmărește-ne și pe Google News
SURPRIZĂ Gigantul american Foot Locker și-a cedat afacerea din România. Noul investitor pregătește o extindere accelerată CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Gigantul american Foot Locker și-a cedat afacerea din România. Noul investitor pregătește o extindere accelerată
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Acțiunile Xpeng listate în SUA au încheiat marți în urcare cu 6,5% în tranzacțiile de la New York, în timp ce acțiunile sale tranzacționate la Hong Kong au crescut cu aproape 2% miercuri.

”Cu mașini la prețuri sub 20.000 de dolari, China își consolidează și mai mult noua poziție ca centru mondial pentru producția de automobile”, a declarat miercuri Michael Dunne, fondatorul și CEO-ul firmei de consultanță Dunne Insights, scrie News.ro.

”China poate produce mașini mai ieftin decât oricine altcineva din lume”, a spus el.

FOTO Pas important pentru construcția unui nou lot la Autostrada Unirii CITEȘTE ȘI FOTO Pas important pentru construcția unui nou lot la Autostrada Unirii

Acțiunile Xpeng au continuat creșterile de luni, care au avut locdupă date care au arătat că fondatorul și CEO-ul companiei, He Xiaopeng, a cumpărat câte cel puțin 1 milion de acțiuni dintre acțiunile companiei tranzacționate în SUA și Hong Kong.

Achiziția totală de acțiuni din SUA a fost în valoare de aproape 10 milioane de dolari, conform datelor declarate la autoritățile de reglementare, oferindu-i lui He aproximativ 18,8% din capitalul social total emis al companiei.

Acțiunile Xpeng au pierdut peste 45% până în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
mona
xpeng