Bursele europene au închis în creștere. Apreciere a lirei sterline după date privind încetinirea creșterii salariilor în Marea Britanie

Bursele europene au închis în creștere. Apreciere a lirei sterline după date privind încetinirea creșterii salariilor în Marea Britanie
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 aug 2024

Bursele europene au închis în creștere, în condițiile în care participanții de pe piață au monitorizat un nou lot de date economice în urma volatilității de săptămâna trecută, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat ziua în urcare cu 0,5%, bursele majore și majoritatea sectoarelor fiind în teritoriu pozitiv, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Cel mai mare producător de bijuterii din lume mărește estimările de creștere. Și-a lansat propriile diamante cultivate în laborator CITEȘTE ȘI Cel mai mare producător de bijuterii din lume mărește estimările de creștere. Și-a lansat propriile diamante cultivate în laborator
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Black Sea Oil &Gas, D&B David și Baias, Electrica Furnizare, eon, Premier Energy, Raiffeisen Bank, Transgaz
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum - Crizele sanitare și reziliența sistemului medical românesc - Ediția a XIV-a. Parteneri: Bristol Myers Squibb, Crisia Farm, UCB
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank

Acțiunile din domeniul sănătății au crescut cu 1%, conducând creșterile, în ​​timp ce acțiunile din minerit au scăzut cu 0,5%.

Aceste creșteri au avut loc după ce bursele europene au închis luni cu o evoluție mixtă, datele viitoare privind inflația din SUA și Marea Britanie dominând atenția investitorilor.

Datele privind salariile din Regatul Unit, publicate marți de Oficiul Național de Statistică au arătat că salariile, excluzând bonusurile, au crescut cu 5,4% de la an la an în perioada aprilie-iunie - cea mai lentă creștere din ultimii doi ani.

Rata șomajului a scăzut la 4,2%, de la 4,4%, a spus ONS, în timp ce economiștii chestionați de Reuters se așteptau la o creștere de 4,5%.

Deficitul de cont curent a crescut cu aproape 34% CITEȘTE ȘI Deficitul de cont curent a crescut cu aproape 34%

Jack Kennedy, economist senior la site-ul de locuri de muncă Indeed, a spus că cifrele arată că piața muncii a rămas ”destul de strânsă” și că presiunile salariale s-au diminuat doar treptat, limitând nivelul de relaxare monetară pe care Banca Angliei îl poate oferi în acest an.

Datele privind inflația din Regatul Unit, care urmează să fie publicate miercuri, vor fi prima citire de când Banca Angliei a redus ratele dobânzilor cu 25 de puncte de bază.

După două luni la 2%, economiștii chestionați de Reuters se așteaptă ca rata inflației să fie mai mare, la 2,3%.

Lira sterlină s-a apreciat în urma datelor de pe piața muncii, tranzacționându-se în creștere cu 0,4% față de dolarul american, la 1,2823 USD pe unitate.

Investitorii din întreaga lume vor analiza, de asemenea, cele mai recente date privind inflația din SUA, săptămâna aceasta, pentru a obține o imagine mai bună a stării de sănătate a celei mai mari economii din lume.

Indicele german DAX a urcat cu 0,45%, CAC 40, al bursei din Franța, cu 0,35%, iat FTSE 100, al bursei din Londra, cu 0,3%. Indicele italian FTSE MIB a avansat cu 0,24%, iat IBEX 35, al bursei din Madrid, cu 0,73%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni