Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 5,91%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
Guvernul grec lucrează la un plan care vizează reducerea comisioanelor și plăților suplimentare pentru tranzacțiile de retail, în ideea de a ajuta gospodăriile să facă față creșterii costului vieții, a declarat miercuri ministrul elen al Finanțelor, Kostis Hatzidakis, transmite agenția de știri Reuters.
Ediția nouă din programul Fidelis, care a adus 6 emisiuni de obligațiuni guvernamentale, strânge plasamente consistente inclusiv pe scadențele lungi.
Avuția netă a populației (diferența între ceea ce ai și ceea ce datorezi) reprezintă aproape 40% din avuția netă națională, arată Rportul privind Stabilitatea lansat de Banca Centrală.
Banca Națională a României (BNR) a anunțat miercuri un curs de referință de 4,9684 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9709 lei înregistrat marți.
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 5,91%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
Rata creditelor neperformante era, la finele lunii septembrie 2024, de 2,54%, în urcare față de nivelul din iunie 2024, de 2,49%.
Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA România anunță că obține un împrumut de 20 de milioane de euro, de la Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB), pentru a sprijini întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) din România.
Într-o lume în care schimbările economice și sociale sunt din ce în ce mai imprevizibile, alegerea unui credit cu dobândă fixă poate reprezenta o soluție esențială pentru a asigura stabilitatea financiară. De la crize economice globale, precum cea din 2008, până la evenimente neașteptate, cum a fost pandemia COVID-19, instabilitatea fiscală sau chiar tranzițiile politice, astfel de momente testează rezistența bugetelor personale. În aceste situații, o rată constantă la creditul ipotecar devine un aliat de nădejde, oferind siguranța că obligațiile financiare lunare rămân predictibile și controlabile.
Mircea Cotigă, ex-CEO Unicredit Leasing România, devenit între timp om de afaceri în real estate și sectorul hotelier, revine pe piața bancară, preluând poziția de CEO al TechVentures Bank.