Banca Chinei reduce două dobânzi cheie după o ședință plenară a Partidului Comunist

Banca Chinei reduce două dobânzi cheie după o ședință plenară a Partidului Comunist
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iul 2024

Banca centrală a Chinei a redus două rate ale dobânzilor de referință, în încercarea de a stimula creșterea șubredă a celei de-a doua mari economii a lumii, după o serie de indicatori economici dezamăgitori, transmite agenția AFP.

Gigantul asiatic este afectat de o criză fără precedent în vastul său sector imobiliar, de persistența cheltuielilor de consum scăzute și de șomajul ridicat în rândul tinerilor, în timp ce tensiunile geopolitice cu Washingtonul și Uniunea Europeană îi amenință comerțul exterior, arată G4Media.

Urmărește-ne și pe Google News
Azerbaidjanul, către UE: Nu putem fi doar un pompier care livrează gaze odată la 3-6 luni CITEȘTE ȘI Azerbaidjanul, către UE: Nu putem fi doar un pompier care livrează gaze odată la 3-6 luni
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

La un an și jumătate de la ridicarea restricțiilor sanitare care penalizau activitatea întreprinderilor, mult așteptata redresare post-Covid a fost scurtă și mai puțin robustă decât se aștepta.

Decizia privind ratele dobânzilor, anticipată de unii economiști, ar trebui să încurajeze băncile comerciale să acorde mai multe împrumuturi la rate mai avantajoase și ar trebui, la rândul său, să contribuie la susținerea activității economice.

Statele din Africa vor propria lor agenție de rating CITEȘTE ȘI Statele din Africa vor propria lor agenție de rating

Dobânda LPR pe un an, care reprezintă referința pentru ratele cele mai avantajoase pe care băncile le pot oferi întreprinderilor și gospodăriilor, a fost redusă de la 3,45% la 3,35%. Această rată fusese deja redusă în august 2023.

Dobânda pe cinci ani, referința pentru creditele ipotecare, a fost redusă de la 3,95% la 3,85%. Aceasta este a doua reducere a acestei rate din acest an, după cea din februarie.

Plajele grecești afectate de supraaglomerare, verificate cu drone pentru a combate amplasarea ilegală de șezlonguri CITEȘTE ȘI Plajele grecești afectate de supraaglomerare, verificate cu drone pentru a combate amplasarea ilegală de șezlonguri

Aceste două rate, care sunt urmărite îndeaproape de piețe, sunt la minime istorice.

Măsura vine după o ședință plenară a Partidului Comunist, o reuniune cheie pentru stabilirea direcției politicii economice.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
banci
dobanzi