Prețurile petrolului au urcat cu aproape 6% din cauza declinului producției din Rusia

Prețurile petrolului au urcat cu aproape 6% din cauza declinului producției din Rusia
scris 13 apr 2022

Prețurile petrolului au urcat marți cu aproape 6% din cauza declinului producției din Rusia la nivelul unui minim atins în 2020, și a unui avertisment făcut luni de OPEC potrivit căruia va fi imposibil să se înlocuiască potențialele pierderi de aprovizionare din Rusia, transmite Reuters.

Cum afectează tensiunile internaționale piața de capital românească, cum pot fi atrași mai mulți investitori de retail pe piața de capital, cum se vede în 2022 apetitul emitenților față de bursă și multe alte teme vor fi explicate la Videoconferința Profit Piața de Capital.forum - Bursa în apropierea războiului, programată pentru astăzi.

Videoconferința, organizată cu sprijinul Agista, Banca Transilvania, Bursa de Valori București, CreditAmanet, Depozitarul Central, Nordis Group și SIF Banat-Crișana, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV - DETALII AICI

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 5,74 dolari, sau cu 5,8%, la 104,22 dolari pe baril până la ora 17:48 GMT (20:48 ora României), scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Bulgaria și România au obținut acces la stația de Gaz Natural Lichefiat de la Revythousa CITEȘTE ȘI Bulgaria și România au obținut acces la stația de Gaz Natural Lichefiat de la Revythousa
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Prețul petrolului West Texas Intermediate, de referință în SUA, a crescut cu 5,90 dolari, sau cu 6,3%, la 100,19 dolari pe baril.

Luni, ambele benchmark-uri au scăzut cu aproximativ 4%.

Producția rusă de petrol și condensat de gaze a scăzut luni sub 10 milioane de barili pe zi (bpd), la cel mai redus nivel din iulie 2020, au declarat marți două surse familiare cu datele, deoarece sancțiunile și constrângerile logistice au împiedicat comerțul cu aceste produse.

Surse au spus că producția medie de petrol a Rusiei a scăzut cu mai mult de 6%, la 10,32 milioane bpd în perioada 1-11 aprilie, de la 11,01 milioane în martie.

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a avertizat că va fi imposibil să se înlocuiască 7 milioane de barili pe zi din exporturile rusești de petrol și alte lichide derivate, pierdute în cazul unor sancțiuni sau acțiuni voluntare.

Uniunea Europeană nu a convenit încă niciun embargo asupra petrolului rusesc, dar unii miniștri de Externe au spus că opțiunea este pe masă.

”Piața petrolului este încă vulnerabilă la un șoc major dacă energia rusă este sancționată, iar acest risc rămâne pe masă”, a scris Edward Moya, analist senior de piață la OANDA.

OPEC și-a redus marți prognoza privind producție de produse petroliere din Rusia cu 530.000 bpd pentru 2022, dar și-a redus și prognoza privind creșterea cererii mondiale de petrol, invocând impactul invadării Ucrainei de către Rusia, accelerarea inflației pe măsură ce prețurile țițeiului cresc și reapariția variantei Omicron a coronavirusului in China.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret