Plan de 4 miliarde de dolari pentru dezvoltarea Aphrodite

Plan de 4 miliarde de dolari pentru dezvoltarea Aphrodite
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2024

Partenerii la zăcământul de gaze naturale offshore Aphrodite au înaintat guvernului cipriot un plan de dezvoltare a proiectului la un cost de aproximativ 4 miliarde de dolari, potrivit unui anunț făcut de NewMed Energy din Israel, transmite Reuters.

NewMed a spus că împreună cu partenerii Chevron și Shell a actualizat un plan de dezvoltare și producție anterior, conform instrucțiunilor guvernului.

Urmărește-ne și pe Google News
Ministrul Energiei: Să terminăm hidrocentralele începute înainte de 1989 CITEȘTE ȘI Ministrul Energiei: Să terminăm hidrocentralele începute înainte de 1989
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Conform planului actualizat, producția și procesarea gazelor naturale din zăcământ se vor realiza prin construirea unei unități de producție plutitoare independente, care să fie poziționată deasupra lacului de acumulare Afrodita”, a spus compania.

Exploatarea va avea o capacitate de producție maximă estimată de aproximativ 800 de milioane de picioare cubice pe zi, inițial prin 4 puțuri de producție, scrie News.ro.

Gazul natural va fi exportat printr-o conductă către sistemul de transport egiptean, se arată în comunicat.

Lukoil și-a majorat profitul CITEȘTE ȘI Lukoil și-a majorat profitul

Afrodita deține aproximativ 3.600 miliarde de metri cubi de gaz. Este situat în zona Blocului 12, la aproximativ 170 km în largul Limassol, Cipru.

Au existat discuții îndelungate cu privire la dezvoltarea viitoare a câmpului Afrodita din sud-estul Ciprului, de când Chevron a încercat să introducă modificări în planul de dezvoltare a câmpului, din 2019.

Acest plan a fost convenit între Cipru și deținătorul de licență Noble, un operator independent de energie achiziționat de Chevron în 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
aphrodite
gaze