OPEC reduce prognoza de creștere a cererii de petrol, evidențiind dilema cu privire la creșterea din octombrie

OPEC reduce prognoza de creștere a cererii de petrol, evidențiind dilema cu privire la creșterea din octombrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 aug 2024

OPEC și-a redus prognoza privind creșterea cererii globale de petrol în 2024, invocând așteptări mai mici pentru China, o reducere care evidențiază dilema cu care se confruntă grupul mai larg OPEC+ în creșterea producției în octombrie, transmite Reuters.

Aceasta este prima reducere a prognozei OPEC pentru 2024 de când a fost făcută în iulie 2023 și vine după ce semnalele crescânde că cererea din China a fost sub așteptări din cauza scăderii consumului de motorină și a crizei din sectorul imobiliar, care frânează economia, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Recuperatorul polonez de credite Kredyt Inkaso pregătește vânzarea întregului portofoliu din România către un rival CITEȘTE ȘI Recuperatorul polonez de credite Kredyt Inkaso pregătește vânzarea întregului portofoliu din România către un rival
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Într-un raport lunar publicat luni, Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol a declarat că cererea mondială de petrol va crește cu 2,11 milioane de barili pe zi în 2024, în scădere față de creșterea de 2,25 milioane bpd estimată luna trecută.

Există o mare împărțire în previziunile de creștere a cererii pentru 2024, din cauza diferențelor referitoare la China și a ritmului de tranziție a lumii către combustibili mai curați.

OPEC este încă în fruntea estimărilor industriei și are un drum lung de parcurs pentru a se potrivi cu viziunea mult mai scăzută a Agenției Internaționale pentru Energie.

OPEC a declarat că creșterea cererii din acest an a fost încă peste media istorică de 1,4 milioane bpd observată înainte de pandemia de COVID-19 din 2019, care a provocat o scădere a utilizării petrolului, și că cererea de călătorii de vară va rămâne robustă.

În raport, OPEC a redus, de asemenea, estimarea de creștere a cererii pentru anul viitor la 1,78 milioane bpd, de la 1,85 milioane bpd anterior, tot la vârful așteptărilor industriei.

Prețul petrolul a atins săptămâna trecută cel mai scăzut preț din acest an, aproape de 75 de dolari pe baril, din cauza preocupărilor legate de cererea chineză și de o posibilă recesiune în SUA. Prețurile au fost constante după publicarea raportului, tranzacționându-se la peste 80 de dolari pe baril.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec
petrol