Expert: Tranziția energetică a UE este restanțieră. Obiectivele stabilite pentru 2050 - „științifico-fantastice”

Expert: Tranziția energetică a UE este restanțieră. Obiectivele stabilite pentru 2050 - „științifico-fantastice”
scris astăzi, 07:45

Ritmul tranziției energetice în Uniunea Europeană (UE) este cu mult în urma planurilor ambițioase stabilite de tehnocrații europeni pentru 2050, a declarat recent, în cadrul unei conferințe organizate la Varșovia, profesorul Karl Rose, expert și strateg-șef al grupului ADNOC.

Potrivit acestuia, obiectivele de limitare a încălzirii globale până în 2050 sunt în prezent „științifico-fantastice”, din cauza investițiilor insuficiente și a progresului lent înregistrat în sectoarele cheie.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO ING Bank, anunț cu o serie de schimbări pentru clienții din România CITEȘTE ȘI FOTO ING Bank, anunț cu o serie de schimbări pentru clienții din România

„Pentru a se putea renunța la hidrocarburi, investițiile ar trebui cel puțin triplate. Ritmul de dezvoltare al energiei alternative în sectorul transporturilor rămâne extrem de scăzut”, a declarat Rose, citat de publicația ucraineană enkorr.

Rose susține că până în 2030 UE ar trebui să obțină rezultate semnificative în implementarea așa-numitului „spațiu albastru” – dominat de energia regenerabilă.

Oficialul ADNOC și OMV a atras atenția asupra dinamicii pozitive a consumului de combustibili fosili.

VIDEO Momentul în care decizia aderării României și Bulgariei la Schengen este aplaudată CITEȘTE ȘI VIDEO Momentul în care decizia aderării României și Bulgariei la Schengen este aplaudată

În plus, a observat Rose, în cruciada sa ecologistă, UE a devenit dependentă de tehnologia chineză.

"Am scăpat de dependența de gazul rusesc, dar am devenit dependenți de componentele chineze. Și această dependență crește rapid! Trebuie făcut ceva în privința asta", a precizat acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
tranzitie energetica restantiera
ue
china