Comisia Europeană a publicat Raportul intermediar din 2024 privind acțiunile climatice, care arată că emisiile nete de gaze cu efect de seră ale UE au scăzut cu 8,3% în 2023 comparativ cu anul precedent.
MUNICIPIUL CONSTANȚA, în calitate de autoritate publică tutelară, asistată de expert independent FOX MANAGEMENT CONSULTANTS S.R.L, anunță începerea procesului de recrutare și selecție pentru 2 (două) poziții de membru în Consiliul de Administrație al Societății TERMOCENTRALE CONSTANȚA SRL.
Asociația Prosumatorilor și a Comunităților de Energie (APCE) reacționează la proiectul legislativ prezentat de Profit.ro, potrivit căruia li s-ar putea impune operatorilor de distribuție a energiei electrice obligația de a efectua anual un audit cibernetic al invertoarelor și al tuturor rețelelor informatice asociate centralelor electrice fotovoltaice, inclusiv ale prosumatorilor, spunând că ″Prosumatorii sunt actori într-un film prost de spionaj, sub regia ANRE!″.
Prețurile petrolului și-au revenit, crescând cu peste 2%, după date care au arătat că stocurile de țiței și benzină din SUA au scăzut în mod neașteptat săptămâna trecută și rapoartele conform cărora OPEC+ ar putea întârzia creșterea planificată a producției de petrol, transmite Reuters.
Comisarii Gărzii de Mediu au verificat Electrocentrale Craiova, după ce au primit mai multe reclamații cu privire la cenușa care a acoperit municipiul Craiova.
Ministerul Energiei vrea să poată prelua în administrare, la cerere, terenurile aparținând lacurilor de acumulare permanente din România a căror execuție a fost finanțată cu fonduri alocate de la bugetul de stat, pentru a le concesiona investitorilor în capacități hidro de stocare de energie cu acumulare prin pompaj (CHEAP).
Operatorii de rețele de distribuție a energiei electrice ar putea căpăta posibilitatea legală de a prelua controlul tehnic asupra instalațiilor prosumatorilor și chiar de a le opri producția, relevă un proiect legislativ.
Producătorul de îngrășăminte și fosfați OCP, din Maroc, și grupul energetic francez Engie au semnat un acord preliminar pentru proiecte care ar putea genera în statul african investiții de până la 17 miliarde de euro (18 miliarde de dolari) în desalinizare, energie regenerabilă și hidrogen verde, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.
Consiliul Concurenței din Cehia (UOHS) a blocat temporar finalizarea contractului cu grupul sud-coreean Korea Hydro & Nuclear Power Co (KHNP) pentru construcția de noi reactoare nucleare, în urma contestațiilor companiilor Westinghouse și EDF, transmite Reuters.
Auditarea ar urma să se facă ″în condițiile stabilite prin ordin comun al președintelui ANRE și al directorului Directoratului Național de Securitate Cibernetică″, potrivit unui proiect legislativ.