Consumul de electricitate a căzut la nivel minim, avertiismente în acest sens fiind lansate din zilele anterioare.
Producătorii de energie autohtoni vor plăti duminică un preț record, de 500 de lei/MWh, furnizorilor pentru a le prelua energia în exces, acesta fiind cel mai mare preț negativ înregistrat în România, după datele Profit.ro.
Simtel, grup de inginerie și tehnologie, anunță contractarea a două finanțări de la Banca Transilvania pentru finalizarea parcului fotovoltaic de la Giurgiu. Acestea constau într-un credit de investiții în valoare de 16 milioane de euro și un credit punte în valoare de 60,6 milioane de lei.
Cele două reactoare ale centralei nucleare din Cernavodă vor funcționa la putere redusă, în perioada sărbătorilor pascale.
România și-a acoperit, joi la orele amiezii, aproape tot consumul intern din producția de energie regenerabilă, parcurile fotovoltaice, cele eoliene și hidrocentralele producând peste 4.500 MW, la un consum doar cu 280 MW mai ridicat, conform analizei Profit.ro.
Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. informează că, având în vedere prognoza meteo și tendința de încălzire a vremii, precum și numărul asociațiilor de locatari din imobile care au închis vanele din subsol, a inițiat un proces gradual de tranziție către finalul sezonului de încălzire, prin reducerea treptată a temperaturii agentului termic și pregătirea instalațiilor pentru sezonul cald.
Un număr de 8 jucători semnificativi din piața locală de energie electrică, în principal traderi, dar și furnizori, un operator de distribuție și un consumator mare, s-au ″bătut″ ieri pe o ofertă de vânzare de curent electric cu livrare preponderent în perioada de după expirarea actualei plafonări a prețurilor finale, programată pentru 1 iulie 2025, potrivit datelor analizate de Profit.ro.
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a decis să declanșeze, în perioada 17 aprilie – 16 iunie, o amplă acțiune de control la furnizorii de electricitate, pentru a verifica dacă și cum respectă aceștia regulile în relația cu clienții.
Compania Restart Energy intră în concordat preventiv - procedura de evitare a insolvenței - după ce recent obligațiunile i-au fost suspendate de la tranzacționare pe bursă, pe fondul unei anchete DIICOT.
Autoritățile județului Huneodara sunt în alertă, după apariția unor probleme la Barajul Valea de Pești, care alimentează cu apă industrială și potabilă localitățile Uricani, Lupeni, Vulcan, Aninoasa și Petroșani. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Hunedoara s-a întrunit într-o ședință extraordinară pentru a analiza și dispune „măsuri urgente” pentru „punerea în siguranță a acumulării situate în apropierea localității Câmpu lui Neag. Prefectul județului Hunedoara a explicat că au apărut „niște fisuri” la anvelopa asfaltică ce etanșează corpul barajului. „Nu vorbim despre fisuri în baraj”, a precizat prefectul Constantin Fulga.