Consilierul premierului Dacian Cioloș pe probleme de infrastructură, Cătălin Drulă, fost director executiv al Asociației Pro-Infrastructură, dezvăluie că a fost reclamat la DNA de către un grup de "reformă și restructurare a CNADNR" (Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale), pentru că ar fi dezvăluit public date despre stadiul licitației pentru pasajul suprateran pe centura rutieră București-Domnești.
Consilierului i se reproșează că a divulgat pe Facebook date considerate confidențiale, mai exact că a fost semnat raportul procedurii de evaluare pentru această licitație.
"Auzisem că, prin administrația românească, sportul denunțurilor și plângerilor împotriva colegilor este în floare. Se reglează astfel meciuri interne, grupuri de interese, găști. Bineînțeles, efectul asupra oamenilor onești este de demoralizare și eventual de îndepărtare. Efectul asupra economiei este devastator - nu semnează nimeni nimic, toți sunt suspicioși, psihoza în instituții e în floare. Se pare că mi-a venit și mie rândul la denunț. Vina mea: am scris aici, pe Facebook, despre stadiul licitației pentru pasajul de la Domnești, o lucrare de artă așteptată de ani de zile într-o zonă sufocată de trafic. Chipurile am dezvăluit informații confidențiale despre procedura în curs, mai precis am informat publicul că a fost semnat raportul procedurii. Am fost reclamat la Președinție, la Primul Ministrul, la DNA, la Agenția de Achiziții, la gazete", relatează consilierul premierului, tot pe Facebook.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
El susține că, după acest denunț, angajați din CNADNR s-au speriat și nu mai vor să semneze unele documente.
Proiectul pasajului de la Domnești a fost început, pe hârtie, încă din anul 2006, dar a fost amânat în dese rânduri.
Asocierea de firme Straco-Comnord-Specialist Consulting a fost anunțată, în octombrie 2015, ca fiind câștigătoarea licitației CNADNR pentru construcția pasajului suprateran pe centura rutieră București-Domnești, valoarea contractului fiind de 91,5 milioane lei.
Ulterior, în urma unei contestații, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a dispus reevaluarea ofertelor depuse în cadrul procedurii de atribuire.
Procedura de atribuire s-a aflat apoi într-o perioada de reevaluare a ofertelor, iar vineri, 29 aprilie, a fost semnat raportul procedurii de evaluare privind achiziția publică, fiind desemnat astfel câștigătorul licitației. Dacă, în termen de zece zile de la finalizarea evaluării, nu se depun contestații, câștigătorul licitației este anunțat în mod definitiv.