Aeroportul din Dubai atinge un nou record de pasageri

Aeroportul din Dubai atinge un nou record de pasageri
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2024

Traficul pe Aeroportul Internațional Dubai, cel mai aglomerat aeroport din lume pentru călătoriile internaționali, a atins un nivel record de 44,9 milioane de pasageri în prima jumătate a anului 2024, în creștere cu 8% de la an la an, a anunțatvoperatorul aeroportuar, citat de boursorama.com.

În prima jumătate a anului 2023, aeroportul a primit 41,6 milioane de pasageri, arată G4Media.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Huawei și BAIC au lansat primul lor vehicul electric. Ce preț are Stelato S9 CITEȘTE ȘI VIDEO Huawei și BAIC au lansat primul lor vehicul electric. Ce preț are Stelato S9
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„Performanța din primul semestru evidențiază importanța noastră strategică ca centru global de aviație”, a declarat Paul Griffiths, CEO al Dubai Airports, într-o declarație.

„Avem o perspectivă foarte optimistă pentru restul anului și suntem pe cale să batem un record cu 91,8 milioane de pasageri prognozați pentru 2024”, a adăugat el.

Aeroportul a primit 89,1 milioane de pasageri în 2018, cel mai aglomerat an din istoria sa înainte de pandemia Covid 19. Anul trecut, traficul de pasageri a ajuns la 86,9 milioane.

Tesla va actualiza online software-ul a 1,7 milioane de vehicule în China CITEȘTE ȘI Tesla va actualiza online software-ul a 1,7 milioane de vehicule în China

Rezultatele pozitive au venit în ciuda tensiunilor din regiune, ca urmare a războiului dintre Israel și Hamas care a izbucnit în octombrie.

„Cererea puternică de pe piețe-cheie precum India și revenirea treptată, dar clară, a piețelor precum China au jucat un rol esențial în succesul nostru”, a declarat Griffiths.

Explozia transportului aerian a determinat Dubaiul să lanseze o extindere a celui de-al doilea aeroport internațional, Al-Maktoum, care în prezent gestionează o parte relativ mică a traficului aerian.

La începutul anului, bogatul emirat a anunțat lucrări în valoare de aproape 35 de miliarde de dolari pentru a face din Al-Maktoum „cel mai mare aeroport din lume”. După ce va deveni operațional, acesta ar trebui să poată gestiona 260 de milioane de pasageri pe an, potrivit autorităților.

viewscnt
Afla mai multe despre
dubai
aeroport