Numărul de bovine sacrificate în unitățile industriale (abatoare) a scăzut în 2018 cu 15,2% față de anul precedent, tendință înregistrată și în ceea ce privește producția de carne de bovine (minus 15,6%), în timp ce sacrificările de porcine au crescut în perioada menționată cu 9,9%, iar producția cu 11,3%, relevă datele Institutului Național de Statistică (INS).
Astfel, în 2018 au fost sacrificate în abatoare 233.142 de bovine, iar producția obținută, respectiv greutatea în carcasă, a ajuns la 49.922 tone. În cazul porcinelor au fost sacrificate anul trecut 4.265.409 capete, fiind obținută o producție de carne de 365.088 de tone, scrie Agerpres.
Numărul de ovine și caprine sacrificate în abatoare a crescut în 2018 față de anul precedent cu 8,4% la 846.504 capete, iar producția de carne din aceste specii cu 16,4% (12.449 tone). Numărul de păsări sacrificate în unitățile industriale a avansat față de anul 2017 cu 8,9%, totalizând 264 de milioane de capete, iar producția de carne de pasăre cu 11,5% (452.495 tone).